2024-03-02 407 瀏覽
昨天和友人去睇戲, 未開場前先去吃晚飯, 由於佢同戲院同一層, 所以想節省時間, 選擇左佢😋我叫左酸菜魚湯麵配蒜片台式腸配熱白桃烏龍, 友人要鹽酥雞排飯配皮蛋豆腐配凍白桃烏龍, 另外加左一個菜, 等左一陣兩杯飲品先到, 玻璃杯好精緻🥰, 外層加多一層玻璃, 令你摸落去唔會感覺到凍同熱👍, 我叫的酸菜魚湯麵, 飲一啖湯, 飲到辣但飲唔到酸, 我自己就覺得辣左一点, 亦唔係好熱, 再試啖麵, 味道ok,唔會太淋亦剛剛好, 但魚片係好滑但食唔到魚的鮮味, 試下台式腸, 味道啱啱好又不甜又不咸😋 友人比左最細舊雞排我試, 食落好熱, 有肉汁又唔乾又唔會太多粉醬好厚, 依個絕對有驚喜😘🤩不過如果我食就份量比較多, 再試少少皮蛋豆腐, 汁底太咸覺得麻麻地, 最後飲白桃烏龍, 雖然凍左, 但有一陣白桃香味, 飲落好舒服好清新😋👍148元貴唔貴真係見人見智, 但以K11尖沙咀區, 我相信都算絕對超值🥳, 都係入場睇戲前的最佳選擇👍👍
2024-03-01