2024-05-06 0 瀏覽
尋日我哋一家五口去咗食飯,係我親戚介紹嚟嘅。佢話呢間餐廳嘅海鮮好新鮮,性價比又高,所以就帶咗我哋嚟試吓。我哋叫咗蒜蓉蒸元貝、無骨沙薑雞飯、臘腸海蝦籠仔飯,同埋佢哋嘅招牌海鮮蒸氣火鍋放題。啲元貝好大隻,蒸得啱啱好,啖啖肉。沙薑雞飯好惹味,雞肉勁嫩滑,沙薑味配合得岩岩好。海鮮臘味籠仔飯都好正,臘腸同海蝦都好多料,送埋嘅豉油都好香。最正嘅當然係海鮮蒸氣火鍋放題啦!我哋叫咗龍蝦扇貝等等。啲海鮮全部都好新鮮,睇得出係即煮。龍蝦好大隻,肉質鮮甜彈牙。生蝦好爽口,食落好鮮味。扇貝好肥美,啖啖肉。花蟹好膏香,蟹肉好嫩滑清甜。我哋用蒸氣火鍋嚟蒸海鮮,煮出黎有海鮮嘅原汁原味。蒸完海鮮之後嘅湯底仲更加鮮甜,用嚟煮粥或米線都係一流。

蒜蓉蒸元貝
海鮮拼盤