呢間又係我想食好耐嘅⚽足球主題餐廳,老闆係酒店前行政總廚,對餐廳食物嘅要求一向好高,所以佢地食物都有一定嘅水準~😌👍,餐廳有好多⚽球衣、⚽紀念品和⚽裝飾,球迷一定唔可以錯過~😜1. 🐮香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝🥩 ($238)肉眼都幾大塊😮,落單時叫咗五成熟,上枱大約七成熟,但牛肉切開都幾粉嫩,肉質幾腍身,幾香牛味帶點肉汁😍👍,中間有大舊肥肉,我就切開咗無食到😂如果少啲肥肉就更好🙊伴碟仲有少少紫薯蓉和沙律菜,一解油膩感~😎至於鵝肝就真係無得輸!😍😍,煎到外面微微焦脆外軟,咬落去就散發住鵝油香氣,真係回味無窮! 大推!😆😆👍2. 波士頓活龍蝦(半隻) 配白松露忌廉意大利飯 ($168)龍蝦用咗芝士和沙律醬去焗,肉質幾彈牙,食落幾惹味😋👍,讚一讚個白松露忌廉意大利飯真係超級香白松露味!😝👍口感煙靭creamy😍,飯嘅熟度又剛剛好!😎3. 🍫朱古力三重奏心太軟 (跟餐: 六折=$46.8; 原價: $78)即叫即焗,你可以同店員講定大約幾時想食,店員會預翻時間去焗,好貼💛,上枱時暖暖的😙,心太軟上面放咗一塊薄薄的朱古力,遇上心太軟時,朱古力會慢慢溶化😌,雖然心太軟無流心嘅效

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

香燒美國Creekstone牛肉眼

波士頓活龍蝦(半隻) 配白松露忌廉意大利飯

即叫即焗,你可以同店員講定大約幾時想食,店員會預翻時間去焗,好貼💛,上枱時暖暖的😙,心太軟上面放咗一塊薄薄的朱古力,遇上心太軟時,朱古力會慢慢溶化😌,雖然心太軟無流心嘅效果,但朱古力超級濃郁,甜度剛剛好!😍 為呢餐晚餐劃上完美嘅句號!😝👍
朱古力三重奏心太軟

晚市套餐包沙律菜、餐包、餐湯、$35蚊以下飲品,多左只需補返差價就可以~

🥗沙律: 用個有蓋玻璃樽裝住,幾大份又衛生!👍

🍞蒜蓉包: 每人有1件,烤得微微香脆,好香蒜蓉味!😋

☕Latte: 咖啡味幾香濃,上面仲打咗奶泡~

🍫熱朱古力: 比較甜,我要加水先飲到,螞蟻人可能會中意😂
沙律

2021-09-02