1K
2021-08-30 115 瀏覽
近年有時想夜晚獎勵一下自己食少少fine dinning但又唔想去人密集既餐廳既我就偏向搵樓上小店餐廳吃飯.今日黎到呢間近牛頭角及觀塘區既樓上fine dinning餐廳.之前係網開見到已經覺得幾吸引,黎到後更加愛上呢間餐廳既水準及服務.麵包籃點餐後會送上麵包籃,麵包軟熟配上油香氣濃郁.煎白鱈魚配忌廉大蔥汁白鱈雪size份量好大,2個人share都可以.雪白既鱈魚柳煎成金黃色,內裏肉質嫩滑而且結實唔鬆散.鱈魚自身充滿魚油,油份甘香又唔會過膩,反之令魚肉身更香更滑.忌廉大蔥汁creamy得黎唔會過厚重,配上鱈魚時唔會增添膩感及搶去鱈魚原身既甘香.帶住淡淡蔥香,底下配上紫薯蓉,入口帶粒粒紫薯粒,相比薯蓉更清新.仲左薯蓉外亦有baby broccoli同甘筍,同樣清新爽脆.Cramy Baby Spinach菠菜細嫩再加上Creamy既忌廉汁令口感更香滑.忌廉汁濃郁再配上菠菜香既鹹香令整體更濃香稠密.熱內亞洋蔥燴牛肉麻花粉麻花粉呈捲狀,內裏可以充分地捲起意粉醬汁,令麻花粉食起味道更濃郁.牛肉入口相當嫩腍又滑,味道仲帶住濃香既牛味而且份量亦都好滿足.麻花粉上灑上少少芝士令整體質感更醇厚.濃郁既

麵包籃
點餐後會送上麵包籃,麵包軟熟配上油香氣濃郁.

Cramy Baby Spinach
Creamy  baby  spinach

熱內亞洋蔥燴牛肉麻花粉
麻花粉呈捲狀,內裏可以充分地捲起意粉醬汁,令麻花粉食起味道更濃郁.牛肉入口相當嫩腍又滑,味道仲帶住濃香既牛味而且份量亦都好滿足.麻花粉上灑上少少芝士令整體質感更醇厚.濃郁既醬汁充滿牛香,當中帶點紅椒香味,整體帶牛香得黎又唔會過鹹膩.

法式千層酥
3層酥皮之間夾住吉士醬及香蕉.千層酥薄脆酥香,入口帶住一陣牛油香.面層塗上一層焦糖面令口感更脆.吉士醬creamy,配上香蕉後味道更濃郁,味道好match.
Creamy  baby  spinach