呢間充滿少女心嘅港女必到餐廳,除咗以粉紅色做主色之外,仲有勁大幅花牆俾大家打咭呀 📸 可以同閨蜜一齊黎食一餐又得,嘆個靚靚下午茶又得4-course tasting menu 📍$258(Food story 會員或用恆生信用卡埋單就可以以呢個價錢啦)精選沙律或是日餐湯📍當日餐湯係椰菜花湯,不過天氣實在太熱,所以我選擇咗沙律,慢慢開始呢個4-course dinner前菜: 明太子釀雞翼 (2隻) 📍咬落去啖啖肉,入面啲明太子份量都唔少,增加多一份口感主菜: 辣茄汁大蝦扁意粉 📍意粉質感煮得岩岩好,上面配有2隻大蝦,酸甜中帶有好輕微嘅辣,幾惹味甜品: menu 上面有4款,所以我地決定一人一款,試哂佢! 個流心抹茶撻好有驚喜,入面真係好流心,抹茶味都好香濃- 熱帶果園- 仲夏野莓- 蘋果玫瑰- 流心抹茶撻飲品方面,我地選擇咗4款唔同嘅低咖啡因拿鐵,貪佢唔同顏色呀嘛 😁 結果黎正真係好靚 😍 大家都忍唔住幫佢地影多幾張相- 白茶花拿鐵- 藍碟花香芋拿鐵- 抹茶拿鐵- 可可拿鐵朋友叫咗慢煮和牛牛小排同香烤比目魚,望落都好似幾吸引

4-course tasting menu 📍$258

精選沙律或是日餐湯📍

前菜: 明太子釀雞翼 (2隻) 📍
咬落去啖啖肉,入面啲明太子份量都唔少,增加多一份口感

主菜: 辣茄汁大蝦扁意粉 📍

- 白茶花拿鐵
- 藍碟花香芋拿鐵
- 抹茶拿鐵
- 可可拿鐵

朋友叫咗慢煮和牛牛小排同香烤比目魚,望落都好似幾吸引
明太子釀雞翼
蘋果玫瑰