2020-05-14 772 瀏覽
今天下午去咗將軍澳行街,有些肚餓剛剛見有一間叫^老媽拌麵^,這是一間台灣食物菜, 入到去職員要同我們探熱同埋要我們搵啲火酒消毒雙手才可以入去,我覺得這樣做很安全,食得放心,坐咗落去職員很有禮貌畀咗個menu我們看,跟住我就嗌咗一個麵: 私房花雕雞拌麵$78:有少許花雕味,酒味不是太重,但是都幾清香,幼麵很爽滑 ,個汁和麵撈在一起十分惹味,雞髀肉是切開一塊塊, 如果大食嘅可以免費加底,因太肚餓所以又叫多碟小食 :豆乳香香雞$52,炸得很脆嗰啲脆漿很薄 ,雞肉很嫩滑 ,點埋d豆乳汁同雞肉很match,食時要小心,因十分燙口 ,因為雞肉十分熱,升級套餐加$28 可以飲黑糖珍珠豆漿 ,可以嗌熱和凍,我嗌咗個凍, 啲珍珠煙煙韌韌,豆漿是店舖自己鮮榨, 純天然豆漿再加珍珠都好好飲 ,又不會太甜!我朋友叫左:金華火腿干貝雞湯麵$82🍜,湯麵啲麵都好滑但啲雞就比較淡香,金華火腿切到好細一粒粒食落去都好香口, 整體都唔錯嘅 。澎湖花枝丸 $24: 是即叫即炸的所以很熱而且仲很彈牙爽口,很好食加上去有個甜酸辣辣哋嘅汁,點咗很香滑又唔覺得油膩 , 升級套餐加$28 :黑糖珍珠巧克力 ,本來擔心黑糖加上巧克力
我朋友叫左:金華火腿干貝雞湯麵$82🍜,湯麵啲麵都好滑但啲雞就比較淡香,金華火腿切到好細一粒粒食落去都好香口, 整體都唔錯嘅 。澎湖花枝丸 $24: 是即叫即炸的所以很熱而且仲很彈牙爽口,很好食加上去有個甜酸辣辣哋嘅汁,點咗很香滑又唔覺得油膩 , 升級套餐加$28 :黑糖珍珠巧克力 ,本來擔心黑糖加上巧克力怕會太甜,原來味道是很香濃,巧克力不會太甜應該係純巧克力🍫,比較濃郁又唔會太甜 ,今日個午餐食到好飽,十分滿足😋😋

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊