2022-10-03 242 瀏覽
又嚟到旺角呢一個長期熱鬧嘅地方,喺呢一度就充斥着各式各樣各個國家嘅美食, 仲要經常都會有更新,所以亦都係越嚟越旺。 🤫而且都有一排冇食到韓國嘢所以都係時候要重拾返嗰種感覺, 又走咗成個旺角卒之就喺人流冇咁多嘅白布街就搵到呢一間新安東元祖奶奶雞,呢間餐廳都坐落左一段時間, 仍然可以保持人流都反映咗,無論係味道定係質素都充滿信心保證🤭芝士奶奶雞— 🧀作為呢間餐廳嘅招牌菜式,當然第一時間要品嚐一下,半隻雞都夠晒兩至三個人食,而且唔淨只係雞,🐥裏面仲有扁嘅薯粉,至於汁底就係雞嘅醬料,超濃縮嘅醬汁,令到每一啖嘅薯粉又或者係雞塊到充滿左濃郁嘅味道,🧀薯粉係非常之煙韌非常之爽口,彈性令人一試難忘,另外雞肉都好嫩滑🐥黃金芫荽炸雞— 🍗炸雞再配埋黃金脆皮亦都係非常合拍,好濃郁嘅蛋黃味,💛同時都加咗少少芫荽碎💚,呢一個配搭喺市面上嘅都係比較少,所以都係呢一度嘅一大特色,採用大塊無骨雞,🍗咁就可以食到啖啖肉🍗搖搖米酒芒果— 🥭最後當然唔少得飲番杯冰涼嘅米酒。🍶有芒果味同埋士多啤梨味選擇不過夏天通常都係會想要芒果多少少,🥭每一啖都非常清爽,而且係凍冰冰嘅感覺,🥭價錢上真係非常抵,🥭容量好足,食完炸雞同埋奶奶雞

搖搖米酒芒果— 🥭最後當然唔少得飲番杯冰涼嘅米酒。🍶有芒果味同埋士多啤梨味選擇不過夏天通常都係會想要芒果多少少,🥭每一啖都非常清爽,而且係凍冰冰嘅感覺,🥭價錢上真係非常抵,🥭容量好足,食完炸雞同埋奶奶雞就啱啱好可以飲晒,🥰米酒嘅味道絕對適合啱啱接觸嘅人士,米味清香,反而酒精味唔強,絕對係酒精類嘅入門旗艦級飲品,🍶飲之前搖一搖確保芒果醬同米酒融為一體咁就係最Perfect🥭

辛安東元祖奶奶雞 (旺角)
旺角白布街20號地下
芝士奶奶雞