2020-02-10 41 瀏覽
呢排冇乜事都好少出街,呢日係一田入完貨就同fd去同商場既Green Waffle Diner食飯,呢間餐廳除左食waffle出名外仲出名主打健康食品,非常時期都係食得健康少少好!餐廳落餐order方式都幾先進,入位時佢會比個qr code你,可以用手機scan黎落單,咁人多果陣就唔洗驚搵唔到侍應order,又可以慢慢諗,慢慢落單,唔洗驚比人催,我地叫左個二人dinner set首先頭盤可以揀兩樣,我地就叫左一個餐湯share同埋加15蚊要左小辣水牛雞翼是日餐湯係忌廉蘑菇湯,向來係我既至愛,個湯一睇就知好足料,每啖湯都係滿滿既蘑菇粒,非常香濃,一d都唔會好水好雞翼本身係小小炸起,令我非常意外,咬落去仲會有少少脆身口感,加埋酸酸甜甜既水牛汁,成個口感味道都非常有層次,d雞翼仲好大隻!由於我地平時都好鐘意食炸薯類既小食,伴碟我地揀左炸薯條同薯粒,薯條係粗直長果隻,食落好香薯味,唔係一般快餐店果d,2碟伴碟上菜果陣都仲係熱辣辣,好正呀主菜我自己就揀左香煎海鱸魚蕃茄千層麵,鱸魚唔會煎得太乾身,夾開鱸魚就會見到千層麵上鋪滿芝士,令我喜出望外,千層麵唔會太厚身,蕃茄汁既份量都岩岩好,唔會話多到浸哂個

主菜我自己就揀左香煎海鱸魚蕃茄千層麵,鱸魚唔會煎得太乾身,夾開鱸魚就會見到千層麵上鋪滿芝士,令我喜出望外,千層麵唔會太厚身,蕃茄汁既份量都岩岩好,唔會話多到浸哂個麵又或者太少,總括黎講我非常滿意

甜品方面我點左個鮮果熱香餅伴朱古力雪糕,水果既份量非常之多,成個甜品都好fresh好健康,配朱古力雪糕好夾

飲品方面我果杯係菠蘿橙汁,真係會飲到好香菠蘿味,成杯野都唔會話得橙汁味同死甜味