2023-05-17 27 瀏覽
元朗有很多泰國🇹🇭餐廳,也試了不少。但很多都坐得不太舒服,野食又一般。今次老公帶我行到圖書館附近,環境很舒服,地方又有泰國風情。咁先似係在泰國食泰菜😍先來個有機青瓜前菜,一上枱已被秒殺。酸酸地又開胃🤩泰式拼盤叫了個small size🍤 係估佢唔到既出色👍串燒Juicyjuicy仍有肉汁,也用了泰國香料醃製,不是常見既沙嗲醬。蝦餅超好食,大大件好濃蝦味又彈牙。魚餅也十分高水準👏🏻 很快也被清了青木瓜沙律🥗 酸酸辣辣中帶魚露既味道👍清新椒鹽魔鬼魚🐠 由於餐牌上寫「時價」初時都驚會好貴。但原來最細size既價錢都只係$138,就梗係要試下啦🤤 聰明既廚師用了椒鹽做法來掩蓋了魔鬼魚本身既魚腥味,也將魚邊炸得脆卜卜🤩再沾上秘製泰式醬汁,好惹味最後來個菠蘿炒飯,鮮菠蘿🍍蝦肉🦐魷魚🦑十分有睇頭👍推薦呢間元朗穩秘餐廳

先來個有機青瓜前菜,一上枱已被秒殺。酸酸地又開胃🤩

泰式拼盤叫了個small size🍤 係估佢唔到既出色👍

青木瓜沙律🥗 酸酸辣辣中帶魚露既味道👍清新

最後來個菠蘿炒飯,鮮菠蘿🍍蝦肉🦐魷魚🦑十分有睇頭👍

推薦呢間元朗穩秘餐廳
2023-05-16