2021-11-03 79 瀏覽
喺西菁街嗰邊搵嘢食,見到嘅間店舖嘅門口幾得意吸引。行去望吓,原來係食沾麵拉麵嘅食店,見啱啱有人食完唔洗等位,就揀咗佢。餐牌好簡單直接,我就揀咗海老味噌沾麵、餃子同埋蘋果梳打。餃子 (3隻)✨✨餃子熱辣辣,外脆,微焦,整得幾香口,入面係豬肉餡,都幾juicy。海老味噌沾麵✨✨沾麵嘅賣相幾靚,上碟嘅時候服務員都會有禮貌咁講一講翻上咗咩👍👍湯底好鮮,入面啲蝦乾同雲耳增加咗唔少口感,都加咗唔少鮮味;湯入面嘅雞肉嫩滑,唔肥,上面有簡單嘅黑椒調味,都幾好食。溏心蛋都幾入味,不過唔會好鹹,而且仲流心㗎,好味!麵體彈牙有咬口,有嚼勁,唔會淋。點落啲湯度都好掛湯。而麵本身都有一股麥香味,夾埋都好正吖!飲品就叫咗枝信州蘋果梳打,唔算好甜,有香嘅蘋果味。好飲。呢間沾麵好食,價錢都唔算貴,而且都食得飽肚,正!

餐牌好簡單直接,我就揀咗海老味噌沾麵、餃子同埋蘋果梳打。

餃子 (3隻)✨✨
餃子

海老味噌沾麵✨✨
海老味噌沾麵

溏心蛋都幾入味,不過唔會好鹹,而且仲流心㗎,好味!

飲品就叫咗枝信州蘋果梳打,唔算好甜,有香嘅蘋果味。好飲。

呢間沾麵好食,價錢都唔算貴,而且都食得飽肚,正!