好耐冇食韓國嘢啦🫣呢間嘢都係見到身邊好多人食,估唔到元朗都有分店,太方便啦😆款款嘢都想試下嘅我咁啱俾我見到佢哋有個招牌套餐😍包括3款野食加2款韓式罐裝飲品,咁就唔洗1516啦😋1️⃣ 醬油八爪魚配沙律菜🥗先食份沙律開下胃先,加埋八爪魚又真係第一次食😆平時食嘅八爪魚都係食日本野嗰陣時先會食,估唔到加落沙律入面味道同口感都唔錯喎😋2️⃣ 新沙洞大排檔招牌套餐🥢一個sᴇᴛ有齊咁多嘢真係好抵‼️ 小食拼盤入面有年糕、芝士條、紫菜粉絲卷同韓式餃子🥟 真係樣樣都好好食😍濟洲黑毛豬係當面放係鐵板度燒㗎,全部都係滾熱辣🔥 肥而不膩,燒完外皮脆脆,又好ᴊᴜɪᴄʏ,識食一定用生菜包住嚟食✨配菜都好好食🍚而韓式炒粉絲可以3選1,我就揀咗要牛肉,份量唔少之外仲有好多蛋絲🤘🏻3️⃣ 醬油蟹膏蟹肉拌飯🦀韓式拌飯真係超ᴊᴇɴɢ,蟹肉同蟹膏嘅份量一啲都唔少㗎😳 用長長嘅匙羹嚟食呢個飯好應境,靈魂之一嘅醬油同紫菜當然唔可以缺少啦,加上啖啖都有蟹肉蟹膏係超級滿足🥺4️⃣ 招牌原粒蜂巢蜜米酒🐝呢隻值得試一試㗎,因為呢度賣嘅米酒同出面所賣嘅好唔同🙈 呢度嘅米酒係附有一件大大粒嘅蜂巢,甜甜的😚 米酒嘅米味唔會太重,所以倒落杯到飲係好特別🙌🏻 一
好耐冇食韓國嘢啦🫣

呢間嘢都係見到身邊好多人食,估唔到元朗都有分店,太方便啦😆

款款嘢都想試下嘅我咁啱俾我見到佢哋有個招牌套餐😍
招牌原粒蜂巢蜜米酒、韓式罐裝飲品

包括3款野食加2款韓式罐裝飲品,咁就唔洗1516啦😋

1️⃣ 醬油八爪魚配沙律菜🥗
醬油八爪魚配沙律菜

先食份沙律開下胃先,加埋八爪魚又真係第一次食😆

2️⃣ 新沙洞大排檔招牌套餐🥢

3️⃣ 醬油蟹膏蟹肉拌飯🦀
醬油蟹膏蟹肉拌飯

4️⃣ 招牌原粒蜂巢蜜米酒🐝
招牌原粒蜂巢蜜米酒

呢隻值得試一試㗎,因為呢度賣嘅米酒同出面所賣嘅好唔同🙈 呢度嘅米酒係附有一件大大粒嘅蜂巢,甜甜的😚 米酒嘅米味唔會太重,所以倒落杯到飲係好特別🙌🏻 一邊望住大電視播嘅ᴍᴠ,一邊慢慢細味品嘗下呢個帶有蜂巢嘅米酒,簡直就係一大樂事🥰
招牌原粒蜂巢蜜米酒、韓式罐裝飲品
小食拼盤