同朋友黎到呢間係元朗既野川拉麵の深燒食堂,有好多款唔同既刺身壽司、拉麵、鍋物同埋炸物選擇,仲有多款唔同既小食半價!我同朋友都嗌左幾款特價既黎食。好抵食啊!1️⃣四品刺身盛合(折後$178)呢款真係比我想像中高質好多🤩刺身有三文魚、赤貝、北寄貝、甜蝦,每一樣都幾新鮮。同埋最驚喜既係,三文魚係勁厚切!真係未見過咁厚既三文魚!食落去口感好正~  2️⃣芝士年糕(3件)(折後$24)中間芝士夠心,外面甜甜地煙煙韌韌咁~  3⃣️吉列蠔(4隻)(折後$32) 夠脆。正常質素。  4⃣️油甘魚壽司(2件)(折後$16) 呢個比較唔推薦。比較薄同埋望落去色澤都係麻麻地。  5⃣️牛油蒜蓉焗蜆(辣)(折後$38) 蜆都算多,呢個價錢都好抵食!每一粒都係索滿湯汁~  6⃣️牛肉壽喜燒($98) 呢個都係好抵食😍成個鍋咁上,好多料係入面。除左好多片既牛肉之外,仲有娃娃菜、金菇、冬菇,仲有個底有好多冬粉🤤壽喜燒汁甜甜地好好食。而且好暖胃~  7⃣️雪場蟹柳拉麵(濃豬骨湯底)($60) 拉麵係普通港式餐廳會做既拉麵既味道。不過配料都算有誠意🤔有木耳絲、粟米,蟹柳都有三條。而最有驚喜既係,本身以為佢隻蛋應該係求其一隻烚熟既蛋,但係原來佢係
1️⃣四品刺身盛合
脆米流心芝士波
(折後$178)
四品刺身盛合
2️⃣芝士年糕(3件)(折後$24)
芝士年糕
中間芝士夠心,外面甜甜地煙煙韌韌咁~
 3⃣️吉列蠔(4隻)(折後$32)
 夠脆。正常質素。
4⃣️油甘魚壽司(2件)(折後$16)
 呢個比較唔推薦。比較薄同埋望落去色澤都係麻麻地。
5⃣️牛油蒜蓉焗蜆(辣)(折後$38)
牛油蒜蓉焗蜆
 蜆都算多,呢個價錢都好抵食!每一粒都係索滿湯汁~
6⃣️牛肉壽喜燒($98)

雪場蟹柳拉麵
牛肉壽喜燒
7⃣️雪場蟹柳拉麵(濃豬骨湯底)($60)

拉麵係普通港式餐廳會做既拉麵既味道。不過配料都算有誠意🤔有木耳絲、粟米,蟹柳都有三條。而最有驚喜既係,本身以為佢隻蛋應該係求其一隻烚熟既蛋,但係原來佢係半熟蛋黎!一咬開入面啲蛋汁就流曬出黎好正~
8⃣️炸魷魚鬚($58)
魷魚鬚份量都幾多😳而且炸得好脆,唔會好油,食落都幾惹味🔥
9⃣️脆米流心芝士波(5件)($48)
作為芝士控又嗌多款炸芝士小食🧀️呢款既外皮會脆啲。
 1⃣️0⃣️蟹籽沙律($58)
 呢個又係好大兜!滿滿既青瓜絲、蟹柳絲同埋蟹籽!好清爽!
四品刺身盛合
芝士年糕