2022-03-22 513 瀏覽
元朗有人龍出現🤯呢間主打台灣街頭小吃既外賣小店,今年榮獲米芝蓮必比登推介,每日未夠鐘開門已經排曬大隊!今次未到12點開始排隊,我地都差唔多排左2個鐘先買到,聽聞日賣100個,如果再晏d就會賣曬,人氣高企❤️‍🔥或者可能係全香港最好食既刈包專門店!(店家ig@ both_street)買到之後緊係同店外既插畫牆壁影張相啦!.傳統刈包加柚子醬 HKD42榮登Emi最喜愛刈包,沒有之一😋😋😋刈包超軟熟,五花滷肉超級淋同埋入味,加上大量芫荽芫、酸菜、柚子醬,酸酸甜甜極開胃,啱啱整好出黎果陣熱辣辣,真係見到都已經吞晒口水,唔捨得等到番屋企先食呢!菠蘿炸雞刈包 HKD46呢個刈包大個到呢,無論你諗住點樣撳扁佢擘到最大個口一啖咬落去都係唔可能嘅,因為佢真係太大個啦,入面塊雞扒好大塊勁飽滿,配上菠蘿、羽衣甘藍撈蒜味醋、秘製辣醬、酸果醬,呢個相對上比較辣,唔食得辣嘅就唔好揀呢個啦。雖然食落去有啲論盡,但係份量同味道都絕對滿足🥳🥳🥳台灣香腸刈包 HKD40呢個包令Hei好掛住台灣😭濕潤軟熟既包食落帶點煙韌,台灣香腸加埋滿瀉既蔥粒,仲有青瓜絲同菜脯,冇諗過加埋青瓜絲都夾,食落好fresh唔會膩,配埋蒜味醬唔會
元朗有人龍出現🤯

買到之後緊係同店外既插畫牆壁影張相啦!

傳統刈包加柚子醬 HKD42
傳統刈包加柚子醬

菠蘿炸雞刈包 HKD46
菠蘿炸雞刈包

台灣香腸刈包 HKD40
呢個包令Hei好掛住台灣😭濕潤軟熟既包食落帶點煙韌,台灣香腸加埋滿瀉既蔥粒,仲有青瓜絲同菜脯,冇諗過加埋青瓜絲都夾,食落好fresh唔會膩,配埋蒜味醬唔會搶曬其他食材既味道,反而係互相輝映👏🏻
台灣香腸刈包

麻辣蒜香炸台腸 HKD18
呢個炸台腸相比下就比較普通啦,不過炸出黎嘅都好香口,小小辣,唔會噴晒火果隻,都可以一試👍🏻
麻辣蒜香炸台

炸白玉 HKD26
炸白玉我揀左薑茶味,賣相雖然可能爭啲,不過味道絕對ok💪🏻佢類似炸冇餡湯丸咁嘅,但佢比較煙靭,好似麻薯咁,配埋薑茶粉真係好夾,係一個好小喺其他地方食到嘅小食呢✨
炸白玉

芝士壓餅 HKD26
芝士壓餅裡面滿滿芝士,切開一拉d芝士拉絲令人欲罷不能🤤芝士味道比較溫柔,唔會話過臭食唔到,相信大家都會鍾意❤️
芝士壓餅

芋泥壓餅配肉鬆 HKD28
比起芝士呢款口味既壓餅冇想像中咁吸引我,食落有陣鹹香味🧐
芋泥壓餅配肉鬆

⚠️為減少排隊壓力,有興趣想買生既壓餅可以即日免排隊或提早預訂,買返屋企煎返熱佢;我地個日買返屋企食所以凍左,而且比較懶直接放入氣炸鍋,效果都一樣好好食都有拉絲🧀 詳細請留意店家ig @bybothstreet

桃膠鮮奶 HKD35
固定冇冰少糖,飲落好滑,而且桃膠唔係碎濕濕,係完整一舊舊好爽口煙韌!十分推薦女士飲,因為桃膠含有非常豐富的植物性膠原蛋白,有嫩滑肌膚同增加皮膚彈性效果,仲可以通血脂降膽固醇🥰
倆口小吃
地址 |