2019-03-11 554 瀏覽
同女朋友係旺角拍拖差唔多到晚飯時間,我就提議不如趁早去食放題啦。傷到去創興8樓嘅大滿喜食佢頭輪放題,果然早d上去無多人唔洗等唔洗逼,即刻就安排到位坐。餐廳入面座位都坐得幾舒服同夠光猛。坐低之後就當然tick紙叫嘢食啦。見到佢壽司同刺身都有唔少選擇,望過隔離檯嘅刺身都見到好新鮮就叫住刺身tick其他嘢食。刺身叫左三文魚、吞拿魚、北寄貝同俄羅斯甜蝦。可能因為時間尚早刺身好快就上檯。三文魚同吞拿魚都新鮮,但係最值得推介嘅係個俄羅斯甜蝦。甜蝦肉質彈牙,仲十分鮮甜。女朋友忍唔住即刻再order多幾隻。食放題當然要嗌d燒物同一品料理先得啦。羊架、一口牛、帶子呢d呢到都有。羊架每件大大份,唔洗嗌多幾次都好夠喉。一口牛炒起好香蒜味,肉質唔老。食到飽飽地叫返幾件燒菠蘿消滯。菠蘿多汁又甜又好食,同女朋友食左幾碟先再繼續戰鬥。Overall係食早場晚餐放題大滿喜係一個唔錯嘅選擇。嘢食選擇又多又新鮮,味道仲要唔錯。又因為無其他時段咁多人又可以食得舒服d無咁狼狽。旺角晚餐唔知食咩可以再食。

坐低之後就當然tick紙叫嘢食啦。見到佢壽司刺身都有唔少選擇,望過隔離檯嘅刺身都見到好新鮮就叫住刺身tick其他嘢食。刺身叫左三文魚、吞拿魚、北寄貝同俄羅斯甜蝦。可能因為時間尚早刺身好快就上檯。三文魚同吞拿魚都新鮮,但係最值得推介嘅係個俄羅斯甜蝦。甜蝦肉質彈牙,仲十分鮮甜。女朋友忍唔住即刻再order多幾隻。

刺身
羊架