2019-11-17 98 瀏覽
去銅鑼灣sogo 買完護膚品,個fd話想打邊爐。🤣 其實都未過lunch打邊爐咯,大多數都會選擇夜晚。搵到呢間 係因為見到佢寫 中午免費湯底。😂.一開始會有糖水送,打邊爐前潤一潤喉先~雪耳紅棗湯。.覺得呢間鋪好好嘅就係,全部嘢都可以order一份 或者 半份。咁就可以試多d唔同火鍋配料,同埋唔會嫌一份太多食唔曬。.我地兩個女仔,所以全部嘢都只係order咗半份。湯底揀咗 大骨滋補鴛鴦湯 & 普通辣大紅鍋。.見到menu好多配料 其他火鍋店都未必有嘅。譬如:桂花蚌、大刀牛肝、鮮魚膘、黃金菇、稻田牛肚、曉宇菬粉⋯.我最鍾意嘅係 桂花蚌同鮮魚膘,真係唔係個個火鍋店都食到。 而且係好好味😋.個fd好鍾意曉宇菬粉 熟透後變得好滑身 好似薯粉咁 但形狀唔同。.重慶炸酥肉亦好正,中間有種重慶特定嘅辣味。.最後係 衝上雲霄百香果雞尾酒🍹 認真唔可以睇小,d酒味都幾濃下。搭配百香果 酸酸甜甜幾好味。
一開始會有糖水送,打邊爐前潤一潤喉先~雪耳紅棗湯。

桂花蚌

鮮魚膘

曉宇菬粉

曉宇菬粉

重慶炸酥肉亦好正,中間有種重慶特定嘅辣味。
重慶炸酥肉

最後係 衝上雲霄百香果雞尾酒🍹