餐廳: Cabana Breeze
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-08-21 1071 瀏覽
朋友知道我哋會入東涌,介紹咗喱間餐廳比我,所以前一日喺OpenRice 定位仲要有8折,難得入到嚟無理由唔試吓。Staycations check out 後搭完昂坪360時間都已是下午4點幾,可能由於時間關係全餐廳就只有我哋一枱客(約半小時後就多一枱)。餐廳原來喺某酒店隔離,餐廳附近周圍環境好似置身於赤柱、西貢咁,而所有職員就只會講英文,好彩餐牌有中英對照小食,意粉 🍝,pizza 🍕,主菜,配菜都各一款,點知最後要加多兩份主菜小食:三文魚他他意粉:黑松露雜菌全蛋意大利闊條麵Pizza: 四重芝士薄餅配菜: 牛油🧈炒什菇、焗新薯主菜: 意式烤牛扒、烤乳豬和Fish and chips飲品: Oma Olakino三文魚🍣他他原來係煙三文魚加左m 記嘅魚柳包個醬no 埋一齊,好食,但因為個醬感覺就普通咗。黑松露雜菌全蛋闊條麵,好香黑松露味,闊條麵似自家製,好彈牙,麵質好好四重芝士pizza,雖然話四重芝士但食落就沒有拉絲效果薄餅屬於薄批底,又未去到餅乾咁薄,可以接受,但食落就咸左啲。牛油炒什菇一樣咸左啲,好一般焗新薯係細細粒嘅薯仔,我叫佢做一口薯,加左一點點鹽,雖然普通但我鍾意意式烤

(約半小時後就多一枱)。

小食:三文魚他他
意粉:黑松露雜菌全蛋意大利闊條麵
Pizza: 四重芝士薄餅
配菜: 牛油🧈炒什菇、焗新薯
主菜: 意式烤牛扒、烤乳豬和Fish and chips
飲品: Oma Olakino

三文魚他他

黑松露集菌全蛋意大利闊面
炒雜菇

四重芝士pizza,雖然話四重芝士但食落就沒有拉絲效果
四重芝士薄餅

牛油炒什菇一樣咸左啲,好一般

焗新薯

意式烤牛扒,食落真係有炭火香味,生熟情度剛剛好,好林好香又好味
陪碟嘅沙律🥗菜一樣出色,咸咸地,未食過這味道嘅沙律油
意式炸牛扒

烤乳豬好細件但又好好味,皮脆肉嫩
陪碟食左都唔知係乜東東,有啲似咸酸菜,但又唔係好咸,介紹唔到
烤乳豬

Fish and chips 就只有兩大舊加上一大埋粗薯條,魚炸得好好,魚肉一樣滑嫩,可惜薯條淡而無味,一點鹽都好似沒有加,奇怪
Fish  and  chips

叫左杯飲品,叫果時只知係無酒精飲品,飲落有啲似青瓜味嘅Gin 湯力,唔難飲,但又唔可以話好飲
Oma  Olakino

總捨食物同環境都一流,可能餐廳位置嘅問題,無折其實都唔算貴,折左就更加覺得抵食

三文魚他他
黑松露集菌全蛋意大利闊面