閨蜜生日🎂,因為佢比較鍾意茶,本人又想坐得舒服,食物又希望要有特色同水準,種種原因加埋所以就帶咗佢嚟𝔗𝔥𝔢 𝔇𝔯𝔞𝔴𝔦𝔫𝔤 ℜ𝔬𝔬𝔪喇!|𝘾𝙧𝙖𝙛𝙩 𝙩𝙚𝙖 𝙘𝙤𝙡𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙗𝙮 𝙋𝙇𝘼𝙉𝙏𝘼𝙏𝙄𝙊𝙉|9/10呢到對比其他酒店既afternoon tea 突圍而出既就係呢個茶盒,有12款茶葉任你揀。侍應會逐款同你介紹,大路既有洋甘菊,茉莉花,玫瑰花茶,特別少少既有東方美人茶,同埋有大吉嶺出產既茶。本人揀左款簡單既玫瑰🌹花茶,因為比較鐘意有花香❤️|𝙎𝙘𝙤𝙣𝙚𝙨|9/10自問對鬆餅既要求都幾高,冇幾多間我會用好食黎形容,呢間係其中一間!本人覺得鬆餅要叫得上好食,首先一定要有溫度,如果一上到黎已經凍哂就好食極都有個限度🙈 另外要外脆內軟,出面食落去香香脆脆,入面要夠濕潤,最好仲要有好香既牛油味👍🏻呢到基本上都做到以上幾個要求😋😋😋呢到除左俾果醬同clotted cream之外,仲俾咗牛油🧈好邪惡啊🙈🙈🙈果醬有四款可以隨便用,裝clotted cream 個兜兜太細,我哋前後總共要左3次clotted cream 🤣🤣🤣|𝙎𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙞𝙚𝙨|10/10黎過呢度嘅朋友仔都知,呢度嘅鹹點同甜

|𝙎𝙘𝙤𝙣𝙚𝙨|9/10

Scones

|𝙎𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙞𝙚𝙨|10/10
黎過呢度嘅朋友仔都知,呢度嘅鹹點同甜品都各有八款選擇,你可以根據自己喜好mix and match😎 總共可以揀8件,如果你係甜品控你可以8件都揀晒甜品🤣🤣🤣

本人私心特別鐘意呢到既鹹點😋唔會係隨便用件finger sandwich 敷衍你就算。今次鹹點我就揀咗以下4款🤩

𝙃𝙖𝙢𝙖𝙘𝙝𝙞 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 🐟
𝙁𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨 𝙩𝙚𝙧𝙧𝙞𝙣𝙚
𝘿𝙪𝙤 𝙤𝙛 𝙥𝙖𝙣𝙣𝙖 𝙘𝙤𝙩𝙩𝙖
𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙧𝙤𝙡𝙡

首推𝙃𝙖𝙢𝙖𝙘𝙝𝙞 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚油甘魚他他🐟食落去好smooth,有少少酸甜酸甜嘅味道,感覺好清爽同開胃👍🏻 第二推𝙁𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨 𝙩𝙚𝙧𝙧𝙞𝙣𝙚,鵝肝嘅味道好濃郁,食落完全唔會漏,鐘意鐘意😋

|𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩|9/10
甜品我今次都係揀咗四款,整體來講都好唔錯,但係就冇特別話邊一款會留下深刻印象🙈

𝙍𝙖𝙨𝙥𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙡𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚
𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣𝙜𝙧𝙖𝙨𝙨 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 🍏
𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 🥥
𝘼𝙥𝙧𝙞𝙘𝙤𝙩 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚

另外可以講吓一個訂位小撇步,如果網上見到滿晒都唔緊要,試下打電話去訂,有時都會訂得到!

整體評分:9/10
價錢:$478 per person