2017-10-14 4082 瀏覽
今年係爸爸嘅大壽,因為老人家都唔想大搞,所以我哋一家人搵間高級餐廳食飯慶祝!老人家當然鍾意食中餐,但係年年食都感覺有啲悶,所以今年我哋選擇食日式鐵板燒,比老人家試吓新野。之前聽聞松菱好多人,lunch更加係所有OL至愛,永遠爆滿。今次我地嚟食晚飯,價錢當然比lunch貴啦!但夜晚享受既係日式fine dining,環境比較清靜,完全係高級餐廳既感覺!我地一行5人,點左4份和牛套餐,套餐包括有沙律、湯、帶子、和牛、炒飯、炒菜及甜品,另外再散叫大蝦、鰻魚及鵝肝。大蝦肉厚,新鮮,蝦頭仲煎到最後卜卜脆,非常香口帶子跟餐,合共4隻,夠大隻,非常鮮甜因為老人家膽固醇高,所以細細份,大家share食就好啦!味道不錯,但冇太大驚喜鰻魚係驚喜之作,煎到皮胞,非常香口,加埋秘製鰻魚醬,真係冇得頂和牛份量唔多,但入口即溶,係高質素既牛肉食鐵板燒,緊係要食最後嘅炒飯,精粹所在,香口又唔油,味道一流老人家非常鍾意今晚餐飯,第日就已經即刻同親戚講,介紹佢哋去食,佢哋開心就好啦!

大蝦肉厚,新鮮,蝦頭仲煎到最後卜卜脆,非常香口

帶子跟餐,合共4隻,夠大隻,非常鮮甜

和牛份量唔多,但入口即溶,係高質素既牛肉

2017-06-06
生日