講起新蒲崗,相信大家都會諗到工廠區🤣不過同時佢都係一個充滿cafe、餐廳小店,新舊共融嘅地區😁今次我哋去嘅就係當地名店,傳統手拉麵店😋🐷豬扒担担湯拉麵 ($62) 呢個係我每次黎都會叫😝豬扒係厚切,軟腍有咬口😋担担麵湯底勁濃,勁香花生味🥜佢就好似用濃濃嘅花生醬調味,次次食到尾都會變咗花生拌麵😛鹹鹹甜甜,再加埋花生香,好好食🤤🐏蔥爆羊肉 ($88) 蔥爆牛肉就食得多,羊肉就少見啲😆調味同平時食嘅蔥爆牛差唔多,但就多咗陣羊羶味😋而且羊肉比得好多,好大碟😙愛食羊嘅人士必叫🤩🥟菜肉雲吞(8隻) ($52) 次次黎都會叫佢嘅招牌菜小籠包😝今次就換吓口味試吓佢嘅雲吞🥟雲吞大大粒,皮薄餡靚,調味溫和,食得出食材鮮味😋原來湯底都唔簡單,係豬骨濃湯,成碗都係用心製作

豬扒担担湯拉麵

🐷豬扒担担湯拉麵 ($62)
蔥爆羊肉

🐏蔥爆羊肉 ($88)
菜肉雲吞(8隻)

🥟菜肉雲吞(8隻) ($52)
豬扒担担湯拉麵
蔥爆羊肉
菜肉雲吞(8隻)
  • 豬扒擔擔湯拉麵
  • 菜肉雲吞