2024-01-15 3389 瀏覽
新一年有新O既開始又係時候約D 親朋戚友食下飯聚下舊今次就約佢地去酒樓食下晚飯小菜見到個4人餐好似幾抵, 一於就食4人餐首先就上左個燒鵝拼叉燒皇唔知今日點解咁好彩, 竟然斬左個燒鵝髀比我地,,真係孝感動天叉燒夠淋, 肥瘦O岩O岩好, 燒鵝皮脆脆地, 食落有鵝香, 正之後就有翡翠炒花姿蝦球, 翡翠原來係西蘭花, 蝦球大大粒, 花姿片份量亦足夠, 是正的再有鹽擦鮑魚, 鮑魚SIZE 都OK, 肉質彈牙, 食落辣辣地, 幾香口, 都是正的冇幾耐隔離有個店員煲緊一個瓦煲O既野...係咩黎O既呢..原來係濃湯雞煲翅!個雞煲翅真係真材實料, 雞湯夠濃得黎, 魚翅大大梳, 淨係嗌哩個都夠正!咕嚕黑豚肉, 脆脆地, 肉唔會鞋濃湯灼時蔬就正常發揮另外嗌左個蝦多士, 一人一塊蝦多士大大塊, 炸得夠脆得黎, 蝦膠夠彈牙, 亦是正最後埋單果陣估唔到會送糖水,,,是紫米露, 有D 咬口得黎唔會太甜大滿足!
新一年有新O既開始
又係時候約D 親朋戚友食下飯聚下舊
今次就約佢地去酒樓食下晚飯小菜

見到個4人餐好似幾抵, 一於就食4人餐

首先就上左個燒鵝拼叉燒皇

冇幾耐隔離有個店員煲緊一個瓦煲O既野...係咩黎O既呢..

原來係濃湯雞煲翅!

咕嚕黑豚肉, 脆脆地, 肉唔會鞋

濃湯灼時蔬就正常發揮

另外嗌左個蝦多士, 一人一塊
蝦多士大大塊, 炸得夠脆得黎, 蝦膠夠彈牙, 亦是正

最後埋單果陣估唔到會送糖水,,,
是紫米露, 有D 咬口得黎唔會太甜
大滿足!
  • 蜜汁叉燒