2021-05-19 1210 瀏覽
慕名而去中華滙館,去到坐低叫嘢食,開始發覺間餐廳唔夠冷氣,越食越熱,叫侍應開大啲個冷氣,原來在我哋身邊其中1架冷氣壞咗,其他已經開到16度,跟住最開頭我同侍應講想要杯冰,跟住侍應同我講唔好意思如果要冰係需要錢嘅,咁我就同佢講你叫經理過嚟我同佢講,佢真係幫手去叫經理,但係等咗10分鐘都未見人,我忍唔住出去直接搵佢,我見佢喺度撳電話,跟住我問佢你知唔知我就投訴喺度等緊你,佢同我講佢做緊嘢做完嘢就會過嚟我張枱。在我立場如果佢講緊電話客人訂枱,無辦法,但係如果係撳電話的話,係唔係應該顧及在場客人嘅投訴為先。佢嘅態度從來都冇覺得佢有問題,跟住我同佢講完個投訴之後,佢只係問我需唔需要比兩杯冰水我,我同佢講現在唔需要啦因為我已經埋單走啦。在臨走出門口,我同佢講我從未試過去一間高級餐廳,有咁劣質嘅服務,當我同佢講嘅時候佢都唔望住我,完全冇禮貌,目中無人,跟住佢嘅解釋係因為佢又做緊嘢喎,可能呢位陳經理只係招呼熟客,我哋啲散客就唔需要招呼,我奉勸這間高級餐廳嘅老闆,如果想生意好唔該換左呢個陳經理,除非佢係股東,如果佢真係股東都叫佢唔好出鋪面啦,完全係趕客,順帶一提佢而家做緊七五折,有咩用,唔使錢都唔會再嚟
,順帶一提佢而家做緊七五折,有咩用,唔使錢都唔會再嚟。我哋一行四人食咗八百幾蚊,當然係唔飽啦,最後我哋去咗灣仔bakehouse 食下午茶,人哋嘅服務態度,就真係一流啦
2021-05-19