2020-05-17 1015 瀏覽
今個星期日趁疫情稍緩,同老婆係將軍澳閒逛,去到寶琳搵Tea食時發覺原來係新都城一期地下開左Coffee Art,之前係觀塘都食過一次,意粉同咖啡都相當出色,而且價錢貼地,咁啱見到當然要入去嘆返個Tea先啦。😆Coffee Art將軍澳分店地方唔大,不過座位寬敞舒適,而且景觀開揚,加上簡約低調嘅裝修,非常富有高級咖啡店嘅格調。我地兩個點左一個Tea set同一個All day menu set share食,野飲我揀左我最愛嘅Latte,老婆就飲伯爵紅茶。😁Latte $25跟餐加$25配的Latte拉花非常靚,咖啡帶有烘焙味,加上鮮奶,口感綿滑。😋三重蟹肉意利粉(蟹籽、蟹肉、珍寶蟹棒)$98老婆最愛食蟹,二話不說就選蟹肉意粉,餐廳好大方,意粉上有三條珍寶蟹棒,再舖上大量蟹籽,頂層放蟹肉,意粉的忌廉醬汁入口creamy,味道微甜,意粉爽口彈牙掛汁,配上蟹籽卜卜的口感好食,而蟹肉和蟹棒都好好食,老婆話呢碟意粉性價比好高。😌煙三文魚mini all day breakfast $50Tea set嘅迷你all day breakfast都好豐富,有煙三文魚、牛奶滑蛋、牛油法包和雜菜沙律,滑蛋

Latte $25

三重蟹肉意利粉(蟹籽、蟹肉、珍寶蟹棒)$98

Tea set嘅迷你all day breakfast都好豐富,有煙三文魚、牛奶滑蛋、牛油法包和雜菜沙律,滑蛋蛋味香濃,半生熟口感好幼滑,配以比較濃味嘅煙三文魚同柚子沙律菜,味道層次非常豐富。👍🏻

熱伯爵紅茶

埋單每人只係$95,性價比唔錯👍🏻