2023-11-23 501 瀏覽
平時好少黎大坑,咁岩今次黎到,就諗住係大坑揀間Cafe試下,點知本身想試個間冇開,咁岩經過呢間就決定試一試啦。同朋友睇完Lunch Set覺得唔太吸引,所以最後分別叫左「吐司.果醬」加一杯flat white,另外叫左個「Oma豬柳蛋漢堡」加杯熱既單品朱古力,仲叫左個開心果芝士蛋糕~呢度係要出去落單,落完單好快就上菜啦~首先上既係「吐司.果醬」,佢有3個醬,我同朋友都覺得係焦糖核桃醬最好食,同埋個吐司都好好食,鬆軟得後陣牛奶香味都好出~另一個係Oma 豬柳蛋漢堡,佢個包好特別,係番茄香草包,出奇地同豬柳夾到。沙律菜就一般還好,都係平時食到既沙律。呢度既麵包都真係有保證👍🏻呢杯單品朱古力,一飲落去有啲咸,原來係落左鹽,初初飲有啲唔慣,但飲落反而覺得朱古力味愈飲愈出,所以都幾推薦鐘意飲朱古力既人~最後上埋呢個開心果芝士蛋糕,一食就feel到佢個開心果味好出,反而芝士味就唔太食到,texture都還可以,但我覺得可以再soft少少就好啦~不過都算唔錯既👍🏻總括黎講,呢間Cafe既野食都唔錯,坐位就一般好坐啦,環境都ok既~有機會會再黎試下其他野食☺️

吐司.果醬

Oma  豬柳蛋漢堡