之前見好多foodie食,樣子唔錯難得令次起附近同埋朋友提出試吓形式似poke bowl,base上加配料有set好嘅bowls,亦可以自選配搭落完單之後,店員會即刻執▶️ 自由自選 至少揀6款配料,1個base,再加錢加protein同醬汁份量超大超足,拎上手好有重量滿到成個盒差啲閂唔到😂雞肉餅 (+$12) 口感似硬豆腐,好軟腍腍,調過味之後好好食糙米底加入藜麥,可惜質感比較軟同乾身,唔太好咬🍚紅菜頭 (+$6) 好甜同多汁,不過食食吓因為太多有啲漏🙈西蘭花 (+$15) 係咁多款入邊最好食嘅🥦咬落爽脆,本身又好索汁羽衣甘藍 (+$8) 新鮮,外貌蜷曲,味道唔苦🥬櫻桃蕃茄 (+$8) 大大粒,一咬爆汁,鮮甜唔酸🍅青瓜 (+$8) 切到好似青蘋果粒咁,口感爽脆唔生,感覺比起一般青瓜冇咁重青瓜味同埋冇咁高水份🥒醃白蘿蔔 (+$6) 相對麻麻哋,一片片薄切,食落酸酸地,撈埋其他配料有啲太重味蒜豆醬(+$3) 配合豉油同蒜味,望住店員倒咗四圈醬,多到有啲「水浸」,好在醬料本身唔算好鹹😛唔會單調乏味-每個盒子都好滿,充滿營養😋材料新鮮連我啲男性朋友都話好大盒食唔晒,投晒降有啲叫咗雞胸,堆到成座
之前見好多foodie食,樣子唔錯
難得令次起附近同埋朋友提出試吓
形式似poke bowl,base上加配料
有set好嘅bowls,亦可以自選配搭

落完單之後,店員會即刻執

▶️ 自由自選
至少揀6款配料,1個base,再加錢加protein同醬汁
份量超大超足,拎上手好有重量
滿到成個盒差啲閂唔到😂
自由自選

雞肉餅

糙米底加入藜麥,可惜質感比較軟同乾身,唔太好咬🍚
糙米

紅菜頭 (+$6) 好甜同多汁,不過食食吓因為太多有啲漏🙈
羽衣甘藍 (+$8) 新鮮,外貌蜷曲,味道唔苦🥬
羽衣甘藍

櫻桃蕃茄 (+$8) 大大粒,一咬爆汁,鮮甜唔酸🍅

每個盒子都好滿,充滿營養😋材料新鮮
連我啲男性朋友都話好大盒食唔晒,投晒降
有啲叫咗雞胸,堆到成座山咁高,增肌啱晒🐓試咗一舊,質感比較實身而且有雞味
另外牛肉漢堡扒都唔錯

環境舒服,有足夠堂食位,其他食客應該係附近返工嘅打工仔
服務幾好,稱得上健康版「快餐」
性價比高,我呢個自選bowl $72,抵食過一般poke好多🫶🏻
間唔時食吓呢啲都幾開心!
雞肉餅
羽衣甘藍