餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2021-10-31 117 瀏覽
今日去左深水埗「POKE GO」食夏威夷蓋飯,是一種配以沙律同菜嘅魚生飯,可以自選組合,包括主菜,配料,醬汁,飯底或沙律菜,另外都有五款推介嘅signature bowl 可供選擇,有選擇困難症嘅我就梗係揀配好晒嘅 signature bowl 啦OHANA $98材料有三文魚,沙律菜,櫻桃蕃茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥茉醬,芝麻和果仁,沙律菜可以選擇半飯半菜,感覺真係好Fresh,原來三文魚除咗可以配魚生豉油,用來做沙律一樣咁好味,青瓜爽甜清脆,沙律菜同車厘茄都好新鮮,配上蜜糖芥茉醬非常夾,組合健康美味808 $108材料有吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚子,香菇雜菌,山葵乳酪醬,芝麻和木魚絲,呢個材料都好新鮮,三文魚子粒粒都卜卜脆,吞拿魚都冇筋,山葵乳酪醬都好特別,有Wasabi味同帶點少少酸嘅乳酪味菠椰菠蘿ME  $48pineapple colada, 菠蘿汁酸味中帶椰汁香味和creamy感覺,清新得來又唔會好飽滯,不過裏便好似冇加酒

OHANA $98
OHANA