2024-01-30 270 瀏覽
與同事到公司附近發掘美食,發現原來香港站L1有咁多好嘢食,仲好岩減緊肥既我。🫢 AFK外賣店,店舖裝修簡約,一盒盒lunch box放在櫃內供選擇,有沙律卷,有湯,有穀飯,椰菜花飯和冷麵供選擇。終於減肥唔洗只食冷冰冰既沙律菜,而係可以食到有溫度既飯盒啦,而且lunch box更有標明卡路里,方便自己作選擇。 🐷24小時慢煮手撕豬肉穀飯手撕豬肉份量頗多,以山楂汁調配,肉質軟滑,食落甘甜。多穀飯不會過淋,米粒食落Q彈,口感豐富。再配上南瓜、車厘茄、椰菜和秀珍菇等疏菜,營養均𗗾,相當健康。 🐥鬼佬手撕雞椰菜花飯手撕雞胸肉分別配意大利青醬及土耳其辣茄醬。一邊紅一邊綠中間以車厘茄分隔,玩味十足,像是在爭艷鬥麗。雞肉嫩滑,一點也不柴,以椰菜花作飯底,口感特別,有飽腹感,最重要卡路里低,只有288kal,完全沒有罪惡。 🥒🥣青瓜忌廉湯淡淡的青瓜味,不會太粘稠,濃度剛剛好。 🌯煙燻牛肉沙律卷配油醋汁整體來說新鮮爽口,作為開胃菜最適合不過

🐷24小時慢煮手撕豬肉穀飯

🐥鬼佬手撕雞椰菜花飯

🥒🥣青瓜忌廉湯
淡淡的青瓜味,不會太粘稠,濃度剛剛好。

🌯煙燻牛肉沙律卷配油醋汁
整體來說新鮮爽口,作為開胃菜最適合不過
2024-01-30