2018-11-14 72 瀏覽
姐妹們生日,特別要求坐寧靜的空間。餐廳貼心安排我地坐在包廂裡,真好!現場看店內地方非常狹窄,傾計的聲音會困住,比較吵,而餐廳會用不同的木板區數個包廂,但不是全密封的,所以聲音還是會聽到。杏汁肺加麻辣雙併火鍋餐廳今月做優惠,只要平均每人消費滿$200會有一個鍋底免費贈送(麻辣雙拼鍋 或 龍蝦海鮮鍋),抵!!杏汁肺湯打磨了南北杏,食果時會食到一粒粒細碎。湯頭很淡,味精比較重,好一般。麻辣湯底夠麻,但沒有麻辣香,同樣好一般。四格火鍋,但個不銹鋼勺太大,唔太勺到食物。類似椒鹽鮮魷(唔係我落單)炸漿太厚,好普通好普通的味道。炸響鈴好味,不會過於油膩,好適合麻辣湯底食用,掛湯方便。手切肥牛,雪花比例平均,稍稍厚了一點,牛味一般。400一碟貴左d。蔬菜類選擇多,又特別。有淮山、萵筍、冰豆腐都好正。丸類可以選擇半份。味道一般,但價錢偏貴,環境亦一般。可以食一次。

杏汁肺加麻辣雙併火鍋

杏汁肺湯

四格火鍋,但個不銹鋼勺太大,唔太勺到食物。

麻辣/杏汁肺湯底

類似椒鹽鮮魷(唔係我落單)
炸漿太厚,好普通好普通的味道。

炸響鈴
好味,不會過於油膩,好適合麻辣湯底食用,掛湯方便。

炸響鈴

冰豆腐
萵筍

味道一般,但價錢偏貴,環境亦一般。
可以食一次。
2018-11-13