2017-11-21 159 瀏覽
星期一晚上約了朋友一起晚餐❤️見到整體評語都好像唔錯就選擇呢間餐廳,因為我每次都係決定咗地點再搵餐廳haha!成日都去試新餐廳😎不過可能今天是星期一,而且餐廳位置是在工業大廈樓上,較為偏僻,所以全場只有兩台客人。原本我哋只打算單點兩個小食和意粉,因為set dinner沒有我哋想食嗰個意粉。但侍應哥哥十分為我地設想,佢幫我地將原本set dinner嘅其中一個main course改成我哋想食嗰個意粉(不用額外加錢),又提醒我哋芝士焗蠔可以加少啲嘅價錢就有,不用單點。到最後,我哋兩個女仔就叫咗一個set dinner,有沙律、餐湯、蒜蓉包、意粉、甜品配餐飲,另加芝士煙肉焗蠔🤤👍🏻首先,✨煙三文魚田園沙律好快就黎到,一望見個頭盤就覺得擺得好靚好吸引!需知道食物嘅賣相都好重要嘛,因為要影相haha!之後有✨忌廉粟米湯,肯定唔係罐頭湯煲出黎,我地仲食到粟米蓉喺入面,再加上✨兩塊又香又軟熟,非常入味嘅蒜蓉包,絕配!隨即就有✨芝士煙肉焗蠔,幾好食,但一定記得要趁熱食,凍左就冇咁正,只係覺得啲蠔略為細少。至於我哋好想試嗰個意粉就係✨帕施圖汁荷蘭大啡菇意粉,呢個真係值得一讚,完全出乎意料之外!大盤又足
星期一晚上約了朋友一起晚餐❤️

煙三文魚田園沙律

芝士煙肉焗蠔

至於我哋好想試嗰個意粉就係✨帕施圖汁荷蘭大啡菇意粉,呢個真係值得一讚,完全出乎意料之外!大盤又足料,而且個醬汁真係出色(帕施圖汁與青醬差不多)!事實上,我哋根本唔知咩係帕施圖汁,只係好想食荷蘭大啡菇,所以我哋先上網search睇吓個汁係咩先揀黎試😂
帕施圖汁荷蘭大啡菇意粉

最後,有✨焦糖燉蛋作為完結。佢個賣相幾好,但口感爭少少,個燉蛋唔夠滑。
法式焦糖燉蛋

從餐廳環境、食物味道、服務質素,整體黎講真係十分滿意,我認為呢間餐廳值得更多嘅人認識和嘗試👍🏻😊
2017-11-21
帕施圖汁荷蘭大啡菇意粉