2018-08-30 266 瀏覽
時日收早於是約左老媽子食飯,由於老媽子偏好中式菜但我又想試下新野,經朋友介紹名館食夜晚幾好於是就決定試一試佢😘😘名館有三間分店分我就揀左中環店方便我放工過去😆😆地點唔難搵,就係正中分叉路中間👍🏻👍🏻book左7點,由於時間尚早人唔多,環境幾大夠光猛好有時尚感👍🏻👍🏻本menu同隻碗設計都好特別😆😆仲有杯玄米茶,好足料好濃味,同平時中菜館既鐵觀音好唔同,讚打開menu好多選擇,由前菜、點心、主菜、甜品全部一應俱全選擇困難症又發作,最後比老媽子揀🙈🙈先黎一個鮮蝦金魚餃😻😻外型做得好得意身型好飽滿,顏色好仔細,一食落去口感同身型一樣好飽滿好足料,好大隻蝦好爽口👍🏻厚切叉燒皇🤤真係好厚切,肥瘦適中,甜甜地又淋,太邪惡😋菌皇醬蒸鮮腐竹👍🏻清淡得黎有啲醬濃味,兩個唔同既層次撞埋一齊好清新😋蜜椒牛柳粒😍知我鍾意食牛特登叫😘牛柳粒好入味,內質唔(鞋),甜得黎帶少少微辣,帶岀牛肉既濃味,仲有炸薯仔粒個配菜,一絕👍🏻主角黃金球泡飯,好特別👍🏻👍🏻走過油既飯球浸住濃湯加上有火加熱保暖,好貼心壓散佢連湯一齊食,有食飯焦脆卜卜既口感又唔會有燶味,值得推介最後追加一個甜品,造型好得👍🏻👍🏻清清地唔太甜,最後侍應話
名館有三間分店分我就揀左中環店方便我放工過去😆😆
地點唔難搵,就係正中分叉路中間👍🏻👍🏻
打開menu好多選擇,由前菜、點心、主菜、甜品全部一應俱全
選擇困難症又發作,最後比老媽子揀🙈🙈
鮮蝦金魚餃
厚切叉燒皇
厚切叉燒皇🤤真係好厚切,肥瘦適中,甜甜地又淋,太邪惡😋
菌皇醬蒸鮮腐竹
蜜椒土豆安格斯牛柳粒
私房黃金球泡飯
麻雀詐糊
最後追加一個甜品,造型好得👍🏻👍🏻清清地唔太甜,最後侍應話張紙幣都食得但無味🤣🤣
整體無論食物質素同環境都好好,佢仲有啲麻辣鍋咁都好多人叫,下次一於試下
2018-08-15
蜜椒土豆安格斯牛柳粒