2019-10-27 77 瀏覽
26-10-2019蘭桂芳附近除左酒吧之外, 仲有各國菜系美食, 日本菜當然係首選!星期六 8:30pm 左右, 呢間拉麵舖仲有幾個位置, 跟朋友坐在中間那排, 兩邊食客面對面坐, 雖然中間隔住"屏風", 但仍然清楚看到對面客人鼻以上既位置。如果對面坐著俊男美女, 應該會係一大享受😬😬拉麵選擇不太多, 主要分辛辣, 非辛辣; 有豚肉, 也可揀雞肉。呢幾日心血來潮想食d辣味, 點了一碗辛辣炙燒豚肉味玉拉麵。店舖內冷氣不太夠, 坐下已感覺有點熱, 所以叫了一支蜜瓜味梳打。拉麵要求少辣, 很適合我既口味。湯雖然辣, 但仍然以香為主。麵條硬度適中, 我好怕食到煮得太軟既麵。豚肉有點肥膏, 但完全不覺得膩。重點係隻流心蛋, 蛋白非常嫩滑, 咬開後蛋黃自然流了出來, 我喜歡浸在湯裏面, 再一起吃掉😋😋好快就食完拉麵, 再跟友人傾談了好一陣子, 才到收銀處埋單。原來佢無收加一服務費, 真係好少見😂😂
26-10-2019

辛辣炙燒豚肉味玉拉麵