2022-03-24 47 瀏覽
呢間Cafe已經第二次嚟喇,中意佢環境舒適,Lunch Set 份量夠哂多,價錢都幾抵,重點係近我,有時想搵間價錢親民又環境好嘅Cafe食飯,呢間Cafe就係好好嘅選擇!(重可以帶埋寵物嚟呀)Lunch Set 多數係五、六十蚊一個餐,最貴都只係$98,跟餐送冷熱檸檬水/茶、橘子茉莉茶,其他正價熱飲+$17,凍飲+$20。— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —之前食過佢嘅雞扒飯,今次想食下牛,就叫咗【煎蛋肉眼扒飯配迷迭香草燒汁】$98一上碟果下真係比個份量嚇倒😮 竟然係有兩塊牛扒,重要都幾厚身,咬落去唔韌,亦唔會好重雪藏味,算係唔錯嘅肉眼扒。白飯都超級多,一個人真係食唔哂!煎蛋做到半流心效果,最中意蛋白邊邊位煎到好脆嘅感覺😆 呢個價錢,有呢個質素同份量,真係性價比幾高!— — — — — — — — — — — — — — — — — — — 之前嚟食lunch都係以飯餐為主,原來最近出咗Special menu ,午餐都有得食意粉、Burger 、小食等。我就叫咗個【黑松露醬配大啡菇意粉】$75大啡菇好出色,咬落去滿滿菇汁,意粉係偏向似炒意粉

煎蛋肉眼扒飯配迷迭香草燒汁

我就叫咗個【黑松露醬配大啡菇意粉】$75
黑松露醬配大啡菇意粉

大啡菇好出色,咬落去滿滿菇汁,意粉係偏向似炒意粉嘅質感,不會過乾過油,黑松露醬嘅濃度亦恰到好處,同時食到洋蔥同菇菌香,亦有少少黑椒提升成碟意粉嘅味道,健康又飽肚嘅選擇😉

【荔枝梳打】$39
老公話呢個飲品好有驚喜,唔係人造荔枝味,飲品入面都真係有粒荔枝肉,唔係講笑,我坐對面都聞到陣荔枝味😂

【熱綠茶鮮奶】$29
綠茶同奶嚟講係偏向多奶味,入口夠滑,適合中意多奶味嘅朋友。如果中意多茶味就可能會覺得佢比較甜。

煎蛋肉眼扒飯配迷迭香草燒汁
黑松露醬配大啡菇意粉