2019-02-18 52 瀏覽
青磚圍呢個名好陌生,如果唔係朋友帶我去,我根本唔知屯門有呢個地方而且係青磚圍有間咁正既扒房呢到係啲街坊先識既,因為地方比較遠,附近亦係啲村屋,我見入黎食既有好多都係causal look,亦有人專登揸車黎食環境好暗,每張枱都放左燈,同男朋友仔黎都有啲情調喎有Dinner Set 可以揀,價錢一啲都唔貴先黎每人一份大大份沙律,新鮮既菜配醋好開胃羅宋湯好正足料,有好多菜同紅蘿蔔,餐包熱辣辣超軟熟其實食到呢到我已經飽飽地,因為真係好足份量我叫左個安格斯西冷扒,五成熟一如既往,牛扒好大塊,擺碟又好靚牛肉熟度岩岩夠五成,肉嫩肉味濃,有嚼勁,不過有幾啖食到少少筋,但味道唔錯我食左一半已經好好好飽炸甜薯條,加$10就可以食,必食,冇薯條咁油膩,而且味道甜甜地,香脆好味男朋友仔揀左經典美式鐵板雜扒,大胃王先食到呀有雞扒,牛扒,豬扒同大大條司華力腸仲有畫龍點睛荷包蛋熱辣辣既鐵板上枱,好懷舊,細細個成日跟呀爸去食鐵板扒餐既回憶湧番晒出黎呢到既牛扒冇得揀熟度,樣樣都well done,連味道都well done男友尤其鐘意個雞扒,話超嫩呢到野食大份,味道都非常好,加上員工好貼心,見我地多野又會搬多張櫈比我地
而且係青磚圍有間咁正既扒房

環境好暗,每張枱都放左燈,同男朋友仔黎都有啲情調喎

有Dinner Set 可以揀,價錢一啲都唔貴

先黎每人一份大大份沙律,新鮮既菜配醋好開胃

羅宋湯好正
足料,有好多菜同紅蘿蔔,餐包熱辣辣超軟熟
其實食到呢到我已經飽飽地,因為真係好足份量

我叫左個安格斯西冷扒,五成熟
一如既往,牛扒好大塊,擺碟又好靚
我食左一半已經好好好飽

男朋友仔揀左經典美式鐵板雜扒,大胃王先食到呀
有雞扒,牛扒,豬扒同大大條司華力腸
仲有畫龍點睛荷包蛋

男友尤其鐘意個雞扒,話超嫩

同埋見到佢地對每一枱既客人都好照顧,尤其啲帶小朋友既客都係,會提佢地小心熱等等,所以都令我加分不少