2020-06-04 627 瀏覽
成日經過呢度嘅時候覺得裝修都幾靚,好有文清feel,一直以為會好貴,點知原來價錢合理之餘又唔使排隊,所以就試吓啦。入到去好有鄉郊氣息,牆身有舊嘅電影海報,天花板亦都有一盤盤嘅綠色植物,感覺好悠閒!➡️ 鹽酥雞滷肉飯 ($72)鹽酥雞炸得好新鮮,仲保持有肉汁,啲飯配上好多嘅滷肉,食落好夾好好味!➡️ 眷村紅燒牛肉麵 ($78)湯底好濃郁,麵質都算彈牙,應該係餐廳自家製。牛肉有少少似牛展,但比較多筋,好在都夠淋好易咬。食完牛肉仲有一大塊蘿蔔同菜,唔洗淨係食肉。整體都ok,但份量較少。犇之食堂地址📍: 銅鑼灣白沙道11號地舖.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️⭐️

➡️ 鹽酥雞滷肉飯 ($72)
鹽酥雞滷肉飯

➡️ 眷村紅燒牛肉麵 ($78)
眷村紅燒牛肉麵

犇之食堂