夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-02-19 290 瀏覽
公司一年一度聖誕節食大餐時間又到了🤭今次餐廳係老板話佢食過覺得好食再帶每地黎食。食完所有食物真係款款都不得了啊!!!其中最鐘意就係海鮮們了,海膽配魚子醬,兩款高質食材當然唔會出錯啦,加埋一齊食係鮮味更加出啊❣️原隻活西澳龍蝦,不是只有龍蝦旁邊還有蛋黃醬可以一齊食,單食就更食到龍蝦的鮮味,但加埋蛋黃醬層次就更豐富了,西澳龍蝦色澤鮮艷,肉質爽口彈牙😋,每一啖都充滿海洋嘅鮮味🌊,令人一試難忘。佢那種細膩嘅口感,🍽 就好似絲緞般滑過舌尖,輕輕一嚼,便爆發出難以言喻的甘甜與鮮美。加上西澳的清淨海域,保證咗龍蝦的高質素👍,食落去更是健康無負擔。而乎那龍蝦的自然風味,配上簡單嘅調味🍋,就已經能激發出它最原始而純粹的美味,實在係食客嘅至愛,帶來多層次嘅味覺體驗。一個好嘅西澳龍蝦,就好比一段旅程,透過味蕾帶你遨遊於大自然的海洋世界🐠。最後,那汁滿味濃,令人垂涎三尺💧的龍蝦,結合了多種美好的特質:新鮮、純淨、健康,以及令人難忘的味道,實在是愛吃海鮮人士的夢幻之選❤️。😳熟成刺身盛有牡丹蝦🦐赤貝,14日熟成大toro同太刀魚🐟太刀魚有熟成過係魚味好濃都冇任何魚腥味。南非活鮑魚,鮑魚口感多數都好硬,呢個軟硬度適中
其中最鐘意就係海鮮們了,海膽配魚子醬,兩款高質食材當然唔會出錯啦,加埋一齊食係鮮味更加出啊❣️原隻活西澳龍蝦,不是只有龍蝦旁邊還有蛋黃醬可以一齊食,單食就更食到龍蝦的鮮味,但加埋蛋黃醬層次就更豐富了,西澳龍蝦色澤鮮艷,肉質爽口彈牙😋,每一啖都充滿海洋嘅鮮味🌊,令人一試難忘。佢那種細膩嘅口感,🍽 就好似絲緞般滑過舌尖,輕輕一嚼,便爆發出難以言喻的甘甜與鮮美。加上西澳的清淨海域,保證咗龍蝦的高質素👍,食落去更是健康無負擔。而乎那龍蝦的自然風味,配上簡單嘅調味🍋,就已經能激發出它最原始而純粹的美味,實在係食客嘅至愛,帶來多層次嘅味覺體驗。一個好嘅西澳龍蝦,就好比一段旅程,透過味蕾帶你遨遊於大自然的海洋世界🐠。最後,那汁滿味濃,令人垂涎三尺💧的龍蝦,結合了多種美好的特質:新鮮、純淨、健康,以及令人難忘的味道,實在是愛吃海鮮人士的夢幻之選❤️。😳熟成刺身盛有牡丹蝦🦐赤貝,14日熟成大toro同太刀魚🐟太刀魚有熟成過係魚味好濃都冇任何魚腥味。南非活鮑魚,鮑魚口感多數都好硬,呢個軟硬度適中配上海苔醬係好正💚最後季節料理一品橙醋酸汁雲子唔係海鮮但真係好清新。