2020-05-03 415 瀏覽
今日百無聊賴,行經奧海城(其實之前都過幾回),見到呢度門面光猛,餐牌款式選擇也多,就決定一試!餐廳有主食,甜品,飲品,花多眼亂,最後我點了一個鹿兒島黑毛一口和牛定食,加冰蜂蜜薑紅茶一試賣相和之前網上留意到的一樣,相當的精緻,最別樹一格的係,有一個小小的紅葉🍁瓷器,輕輕地盛裝著青蔥,呢個小小瓷器非常的吸引到我🤣如果可以擁有到就好了!!食品味道都可以的,呢個一口牛吾會太「孩」,有口感,個汁帶有酸味🤭我也引吾住添加了兩碗白飯,定食中附上麵豉湯,如果有埋豆腐粒就完美啦!杯紅茶好岩我口味,蜜糖加上薑,潤心潤肺(可能熱的效果好啲,但我吾飲熱野🙈)最後,我想試埋甜品,但肚子吾爭氣,太飽了,唯有下次再試!
最後,我想試埋甜品,但肚子吾爭氣,太飽了,唯有下次再試!
2020-04-26
  • 鹿兒島黑毛和牛定食