2020-10-22 56 瀏覽
🇭🇰鬼金棒·呢間我bookmark左好耐架啦 而家天氣終於涼返少少 我哋就終於黎左啦😈😈佢個湯底真係幾出色 食落幾惹味 比我想像中好 而且佢個小麻小辣其實真係唔會太難 就算我哋唔係好食得辣都handle到😎不過始終因為佢係辣麻湯底 所以佢係偏油少少嘅 但係我覺得都值得試吓🤤·炒豆芽菜辣麻味噌拉麵$100呢一個佢啲芽菜簡直係好似同啲麵1:1咁樣 真係超多 所以出到嚟口感唔錯🤤不過我就覺得呢一個湯底單調啲 冇芫荽嗰個咁突出 之後佢個面就冇話好特別 都係正正常常咁 反而係佢個叉燒真係勁好食🤩佢係大大嚿咁 之後面頭有一層脂肪係真係入口即溶 而且佢個肉係整到淋曬入曬味 如果大家大食嘅話絕對可以增量個叉燒😍😍·芫荽辣麻味噌拉麵$110我其實鍾意呢一個多啲 但係因為佢全部都係綠色 影相冇咁好睇 所以我close up都係用咗芽菜個碗🤣🤣我覺得加咗芫荽之後個湯底層次豐富左勁多 佢係真係好重芫荽味得黎同個湯底幾夾 而且佢下面都有好多芽菜嘅 成碗口感都唔錯🍜·肉飯$45我覺得佢呢一個個名勁唔吸引🙊但係其實佢係一個叉燒飯嚟嘅 佢上邊舊叉燒就係拉麵嗰舊叉燒 所以一樣都係咁好食🤤🤤不過我就覺得佢個飯偏濕 所以口
🇭🇰鬼金棒
炒豆芽菜辣麻味噌拉麵$100
炒豆芽菜辣麻味噌拉麵

芫荽辣麻味噌拉麵$110
肉飯$45
我覺得佢呢一個個名勁唔吸引🙊但係其實佢係一個叉燒飯嚟嘅 佢上邊舊叉燒就係拉麵嗰舊叉燒 所以一樣都係咁好食🤤🤤不過我就覺得佢個飯偏濕 所以口感麻麻哋 同埋唔知係咪個拉麵太重口味 呢個飯就算有汁都好似比較淡味咁樣 所以都係食佢地既拉麵好啲😈
#rbyeat
#rby日本菜