近期經常嚟天后搵食,呢間新火鍋店地點方便距離港鐵站好近、3-5分鐘路程就到。今次打個全海鮮邊爐,有鮑有魚既豪又豐富。喺麗花皇宮夜總會style嘅呢度食火鍋,不斷播住梅豔芳“將冰山劈開”、鄭秀文/郭富城/許志安“火熱動感lalala”等勁歌,門口有仿‘曾灶財’式塗鴉牆、感覺倒模8~90年代湯底:莫生氣椰椰雞Coconut and Chicken Broth大連鮑魚Abalone 蟶子Razor Clam鮮墨魚滑Cutterfish Paste白鱔片Eel Slices生根Wheat Gluten醇滑嘉士伯 Beer店員一嚟將個椰青倒入用咗椰子栗米煲嘅湯,呢個時候先飲碗湯幾清甜,然後再落雞件滾湯,啲雞幾嫩滑有肉香唔太肥。鮑魚新鮮都算幾大隻,烚一陣熱辣辣咁食入口彈牙唔過韌。蟶子質素好好爽脆鮮甜。白鱔切得較薄和細片、肉質還好。墨魚滑有啲卜卜脆蟹籽味道鮮甜、可能我哋烚耐咗啲口感札實但也彈牙。麵根嘅作用就係索晒啲雞湯嘅精華,入口煙韌有彈性* 店員會詳細介紹自家製特色醬料和烚各種食材所需的時間* 另有小食/醬油費

湯底:莫生氣椰椰雞
Coconut and Chicken Broth