2020-09-13 4553 瀏覽
我哋又買咗staycation package啦🤭🤭佢今次呢個$1200蚊既package包埋一個頂樓cruise既2人dinner set早餐buffet同埋一間最平既客房😏我覺得間房就正正常常啦 裝修唔錯係細咗少少姐 不過因為我哋間房係最平 所以個海景係得側面一個窗仔嘅海景 所以feel冇咁正 反而係佢個頂樓餐廳我超級鍾意😍😍佢個180度全海景落地大玻璃真係好正 而且間餐廳個氣氛都好正 超級適合去慶祝 而且我哋仲要勁好彩 佢地比左張我覺得全間餐廳最好嘅枱我哋 我地真係食得超級開心 我覺得佢係直頭值得我為佢專登帶條裙過嚟食😆🥰·Cruise Feed Me Menu·佢首先會有啲蝦片俾你食住等先既 佢啲蝦片係即炸都幾好食既 而且望住呢個景真係好chill所以我哋就決定自己再加多左一杯酒喺度飲下野🥂·頭盤首先有個三文魚籽嘅生蠔 佢個生蠔係超級鮮甜 完全唔會腥 而且啲三文魚籽鹹度岩岩好 超級驚艷🦪之後就有個油甘魚嘅刺身 佢係配左一個basil嘅醬汁 特別得黎唔會搶咗魚本身個個油脂味 呢個都唔錯😎最後仲有一個用韓式炸雞方法整嘅西蘭花 但係因為佢中間個西蘭花煮得有啲淋 所以口感差少少 但係

Cruise Feed Me Menu

蝦片

頭盤
三文魚籽生蠔
油甘魚刺身
grilled  squid

首先有個三文魚籽嘅生蠔 佢個生蠔係超級鮮甜 完全唔會腥 而且啲三文魚籽鹹度岩岩好 超級驚艷🦪之後就有個油甘魚嘅刺身 佢係配左一個basil嘅醬汁 特別得黎唔會搶咗魚本身個個油脂味 呢個都唔錯😎最後仲有一個用韓式炸雞方法整嘅西蘭花 但係因為佢中間個西蘭花煮得有啲淋 所以口感差少少 但係幾特別既🥦
主菜
韓式烤五花腩生菜包
chili  prawns

佢主菜都係有三樣嘅 首先就有一個韓式烤五花腩嘅生菜包 佢個五花腩都烤得幾好食 燒到勁香 不過我覺得呢間餐廳所有嘢都偏辣 可能真係要嗌少少嘢飲keke🐷之後呢就有個泰式炒大蝦 我男朋友話超好食 佢係勁大隻 勁厚肉 口感好好🦐最後就有一個青咖喱雞 呢一個相對黎講就冇咁特別啦 佢個雞肉都幾多塊嘅 但係就偏乾少少🐤之後佢伴碟有一個欖菜四季豆同埋炒飯 佢個炒飯炒得幾乾身 幾好食嘅 個四季豆都唔錯 不過兩個都係有少少辣味既 所以食餐飯個主菜感覺上都會偏濃味同埋亞洲風少少🤔🤔
甜品
chocolate  dessert

我哋今日食既甜品呢樓上就係兩塊好似脆版既brownie既野夾住咗啲朱古力cream 佢唔會太甜 所以都幾好食 下邊呢仲有一啲有朱古力脆皮嘅椰子雪糕 佢個味都幾出 成個甜品總括黎講都唔錯🤤
最後同場加映我哋第二朝食嘅早餐buffet 個早餐就冇乜特別啦 選擇都幾多嘅 但係又冇話特別有記憶點😂😂同埋我哋食飯嘅時候係勁多閃電 係基本上每30秒就有至少一個肉眼可見嘅閃電 所以我地就專登錄左個timelapse出黎都幾得意🤣
#rbyeat #rby好去處
#rby西式 #rby東南亞菜