2017-09-13 5923 瀏覽
呢度採取排隊制,仲要齊人先俾入,又冇飛仔亦都冇電話留位,放工時間廠廈後巷已見蛇餅,等左成45分鐘排隊排到hihi🙈一行5人狂食:滷肉飯、烤肉飯、蚵仔大腸麵線、台南擔仔米粉、皮蛋豆腐、芋頭蛋黃卷、蚵仔煎、鹽酥雞、台南府城蝦卷、炸甜不辣拼盤、滷味拼盤、九份芋丸、冬瓜珍珠、冬瓜檸檬、紅豆奶綠、香芋珍珠肚餓肥野記畫蚵仔大腸麵線唔咸唔多見有蚵仔,大腸就有啲,細細碗滷水拼盤有滷水蛋有魷魚豬耳仔其他唔知🙈因為好快就俾啲同學食晒😂隻蛋幾入味魷魚豬耳仔都幾爽(左上二)滷肉飯啲肉油滋滋肉唔老好味不過啲飯唔夠汁(右上)烤肉飯外皮酥脆細碗,個人比較欣賞鹵肉飯(左上三)台南擔仔米粉,食左一啖正常味無特別印象(右下二)鹽酥雞炸到呢好脆細細舊,炸到無乜肉汁(左下一)台南府城蝦卷即係炸腐皮餃子(左上)炸甜不辣拼盤🤤好味呀⋯⋯香港無乜地方有得食(右下一)香芋珍珠味幾濃,仲有得揀多冰小冰少甜皮蛋豆腐係前面一杯咁樣樣🙈大家都o左咀🤔點知最後都係每人一匙味道比賣相好😅蚵仔煎蛋我諗佢哋都好明白香港啲人未必鍾意傳統果種一劈野😂芋頭蛋黃卷芋頭蓉幾綿,蛋黃就唔夠香九份芋丸同學話好甜其實我唔覺得甜一枱都係食個景色氣氛,啲侍應講國語嘅扮

肚餓肥野記畫

蚵仔大腸麵線唔咸唔多見有蚵仔,大腸就有啲,細細碗

蚵仔大腸麵線

(左上二)滷肉飯啲肉油滋滋肉唔老好味不過啲飯唔夠汁
(右上)烤肉飯外皮酥脆細碗,個人比較欣賞鹵肉飯
(左上三)台南擔仔米粉,食左一啖正常味無特別印象
(右下二)鹽酥雞炸到呢好脆細細舊,炸到無乜肉汁
(右下一)香芋珍珠味幾濃,仲有得揀多冰小冰少甜

滷水什錦

蚵仔煎蛋我諗佢哋都好明白香港啲人未必鍾意傳統果種一劈野😂

芋頭蛋黃卷芋頭蓉幾綿,蛋黃就唔夠香

蚵仔煎

九份芋丸同學話好甜其實我唔覺得甜

芋頭蛋黃卷

一枱都係
九份芋圓

食個景色氣氛,啲侍應講國語嘅扮返起係台灣😁
埋單500幾但係其實唔係好飽因為樣樣都好細碟,枱又細我哋都要搭枱,搭枱既情侶食完啲走埋,執枱嘅速度有啲慢
2017-08-25
芋頭蛋黃卷