2020-10-14 496 瀏覽
4 Courses menu($427連一杯wine)*Funnow app package—以下為個人主觀意見—Appetizer-Braised Japanese Top Grade Ablone對於鮑魚嘅quality我覺得係可以接受嘅, 食落去唔會話好韌但係係有口感嘅, 整體感覺我覺得配料偏少, 正常fine dining應該會有好多唔同嘅配料係一個dish上面, 但今次淨係得鮑魚蘿蔔同埋少少蠔油汁(汁吾肯定), 基本上成嗰啲就係食鮑魚嘅原味其他嘅配料唔能夠突顯出佢嘅味道又或者有另類嘅配搭Soup- Pumpkin& Crab soup整體上個湯都係smooth嘅,飲得出南瓜嘅甜味, 但係佢哋喺湯入面加左蟹肉, 雖然係令到個湯嘅價值增加咗,蟹肉都算係新鮮唔霉, 不過變相影響咗整個湯嘅口感, 明明個湯係飲落去係滑嘅突然多咗嚿蟹肉就會令到口感變差, 個人認為可以將佢變chowder湯又或者將蟹肉打蓉。Main course- beef tenderloin對於成個main course我唔太清楚, 以下將會以我這個人食到嘅味道作猜測, 我覺得佢應該係一個煎嘅牛柳配一個普通嘅燒汁,
4 Courses menu($427連一杯wine)
*Funnow app package
—以下為個人主觀意見—

Soup- Pumpkin& Crab soup

Main course- beef tenderloin
對於成個main course我唔太清楚, 以下將會以我這個人食到嘅味道作猜測, 我覺得佢應該係一個煎嘅牛柳配一個普通嘅燒汁, 值得讚既係佢牛煎出嚟嘅熟度係唔錯嘅, 同個汁一齊食係match嘅而且係味道唔錯。

Dessert- 唔知係咩嘅cake
食落去其實唔太甜在我個人眼中係幾好嘅我知所以話唔知係咩,係因為我有食 到橙味但同時又食到cream cheese 又好似普通嘅芝士蛋糕但係之後又有啲白朱古力味然後佢係用海綿蛋糕底。我稱為呢啲叫盲測, 如果係咁嘅情況下我覺得都幾有驚喜或者係我味覺有問題!?😂

整體服務上嚟講,我過到去侍應話冇我嘅reservation 結果要我等咗一個鐘, 整件事其實有啲失望 到最後 只係送多咗支礦泉水。雖然 我最後被安排入一間細房 但啱房嘅隔音唔太好,聽到隔離係開緊party,唯一優點係可以睇到海景。喺整個用餐經驗嚟講由於我係上網買嘅package但當時侍應冇解釋4courses menu包嘅嘢係乜嘢,亦都唔太詳細去解釋每一碟菜令我以上嘅評論好多都係靠個人猜測。 而且我上網睇 佢本來嘅menu 牛柳係應該會配鵝肝 而且蛋糕嘅portion會大啲,可能係因為網上package比較平令佢哋有少許嘅調動但係menu上冇餐包某程度上 對於男生嚟講分量可能偏小, 喺飲品方面package本身包一杯cocktail但最後淨係畀咗紅白酒都係有啲失望希望如果有下一次嘅話可以有所改善。自己喺openrice都見到對於呢一間餐廳都有唔少類似嘅評價希望佢哋可以作出改善
CP值 6/10
賣相 7.5/10