2022-03-25 268 瀏覽
BHC|銅鑼灣入面嘅裝修都幾有feel,仲有oppa侍應添😂不過上菜嘅速度就有啲慢,份炸雞催咗好耐,等咗成個鐘先出😴BBU-LINKLE呢間舖頭有好多唔同口味嘅炸雞選擇🐔可惜拼味嘅味道係fixed咗,唯有選擇單味嘅炸雞,見到網上好多人推介芝士口味炸雞,就叫咗呢個嚟試吓,一份炸雞係全隻雞,份量都幾多😋就算唔係半價都幾抵食,一上枱已經見到上面鋪滿晒大量金黃嘅芝士粉,十分邪惡😈入口食到濃濃嘅芝士香味,而且入口偏甜,好似啪緊薯片啲調味粉咁(好啱用黎做shake shake薯條😂),啲雞炸得非常香脆,咬落去充滿肉汁,唔怕乾柴,塊炸衣亦唔會覺得油膩🤤旁邊仲有一碟原味乳酪醬,點落啲雞食酸酸地又幾特別,可能啲芝士粉太上癮嘅關係,我哋兩個人食食吓竟然食得晒成碟雞🍗BBU-LING Cheese Stick呢個芝士條上面嘅粉同個芝士炸雞係一樣(叫咗先發覺🙈),入面就係mozzarella芝士,同樣係非常邪惡嘅小食🧀Sweet Seasoned Bulgogi Deop Bab呢個飯就略為普通,同平時食到嘅韓式炒牛肉味道有啲唔同🤔冇咗韓式牛肉用梨汁醃肉嗰種味,反而有啲偏甜,似日式牛肉嘅味道(而且仲有啲酸薑係
BHC|銅鑼灣

BBU-LINKLE

BBU-LING Cheese Stick

呢個飯就略為普通,同平時食到嘅韓式炒牛肉味道有啲唔同🤔冇咗韓式牛肉用梨汁醃肉嗰種味,反而有啲偏甜,似日式牛肉嘅味道(而且仲有啲酸薑係面),面頭嘅蛋黃亦同個飯唔係太夾🧐不過值得一讚嘅係佢啲牛肉都幾大塊,唔係平時通常會食到嘅肥牛🐮