行完花墟搵晚餐,我老公就上openrice搵,好自然睇邊間多好評公仔,睇呢間好次好多人like, 所以諗住去食。行到門口我見到咦原來係打卡cafe咁既裝修,我都諗緊入唔入好,因為多數都知打卡cafe好易中伏。入到去我地坐下層,個男職員都幾有禮貌既問我地揀邊張枱,坐低叫左兩個餐,第一碟上左明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉,份量唔太多,食落係室溫?第一次食唔熱既意粉,仲要個蝦係雪蝦,唔係新鮮蝦,我地兩個share食完,仲要等一陣先上到第二碟。第二碟叫左紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉,呢碟就好d,食落係熱既,個牛都夠味夠淋,但份量都係少,如果多d薯蓉會好d,我都叫細食,我老公又唔算好大食,但食完呢兩個餐,係連我都唔夠飽,最後要過隔離食糖水先夠飽😥總括嚟講,食物唔太值呢個價錢,呢個價錢一係就食環境,但係個環境又細又逼,裝修都唔太特別,而家周街都係呢種風格。另外一提,去廁所要經過一條後巷,又暗又污糟,廁所得兩格男女share,個感覺都幾差😥

明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉

紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉