2022-07-05 102 瀏覽
香港地少人多,想同朋友仔係餐廳坐耐少少邊傾計邊食飯,都唔係咁易。早排同朋友仔去的樓上Cafe唔只可以邊食飯邊玩board game,仲可以俯瞰旺角嘅街景。餐廳有不少的board game,數得出的大富翁、數字牌、卡牌都應有盡有。餐廳的Lunch Menu有唔少選擇,除了有沙律,仲有飽肚的意粉燴飯,更有唔少肉肉可供選擇。每個餐都會包餐湯及蒜蓉包,而今日的餐湯為椰菜花忌廉湯。飲落棷菜花味濃郁,仲有少少的顆粒口感。餐飲可以選茶飲,不過大家都可以補差價要杯特色咖啡或特飲。Ice Latte(+$8)正常發揮,OREO碎朱古力(+$10)口感豐富,除了朱古力沙冰,杯邊仲吱上朱古力醬,再加埋曲奇碎,簡直係透心涼。主食我們揀了意式青醬雞絲炒闊條麵,闊條麵有咬口,青醬香而不油膩,加上拌入滿滿的雞肉,值得encore。另外我們點了一份煙三文魚配忌廉雜菌天使麵,天使麵拌入香濃的忌廉汁,食落仲有一陣陣芝士的咸香,雖然有點濟,但鍾意食芝士的朋友值得一試。最近餐廳新推出了巴斯克芝士蛋糕,雖然一個人食唔到一件,但share就可以解決事情(笑)。蛋糕係焗過的芝士蛋糕再雪返凍,切開時蛋糕仲好濕潤,而且芝士味香、蛋糕滑

椰菜花忌廉湯

煙三文魚配忌廉雜菌天使麵

蛋糕係焗過的芝士蛋糕再雪返凍,切開時蛋糕仲好濕潤,而且芝士味香、蛋糕滑。如果三點三下午茶,我一定可以自私食晒一件。

巴斯克芝士蛋糕

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
椰菜花忌廉湯