2018-10-01 125 瀏覽
男朋友早放工,諗住倆口子打下邊爐輕鬆一下~但往往因爲人少,火鍋配料不可以多叫。今次我地決定去以人頭收費的六十六十火鍋去吃海鮮大餐。選好湯底、8款海鮮、6款火鍋配料,數下數下原來食到15款食物(連埋湯底果隻文昌雞),大滿足!店內卡位多,好有私人空間,部分長枱亦可合併,適合不同類似的聚會。(坐我地隔離既係一班一齊賭夜馬既大男人😂一邊打邊爐一邊研究馬術,好像好正!餐具一應俱存,完全唔需要追問侍應拿。咁多款海鮮中,最推薦以下食物:多膏奄仔蟹,小蟹殼比較脆,食起來較容易,蟹膏多而且好新鮮,放在椰汁湯底中烹煮更能提升鮮味!湯底亦同樣鮮埋一份,正!黃油蜆,本身以為都係平時食開果d蜆~點知食果時完全唔同既感覺,蜆肉漲卜卜咁,吸收曬湯底的精華,咬下去時湯汁連鮮味都爆出黎😋😋😋😋😋流浮山生蠔根足職員的指示煮,口感非常滑溜,肉質飽滿。2人份量十足。花膠未煮時偏硬,煮好之後吸曬湯底的精華,是女生必點菜色。青檸仔用黎沾肉食,味道新鮮清香。細心位係店家只是輕輕在檸仔界一刀,擠汁時不會把核擠出來。這個價錢可以食到咁多份量而且咁鮮味的海鮮火鍋,正!下次會帶家人黎試試。

餐具一應俱存,完全唔需要追問侍應拿。

咁多款海鮮中,最推薦以下食物:

黃油蜆,本身以為都係平時食開果d蜆~

流浮山生蠔
根足職員的指示煮,口感非常滑溜,肉質飽滿。2人份量十足。

生蠔

花膠未煮時偏硬,煮好之後吸曬湯底的精華,是女生必點菜色。

花膠

2018-08-29