Lockeroom Dining旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓之前已經黎過呢間餐廳幫襯,覺得好新奇,未接觸過以足球做主題既餐廳,呢到既牆身用左唔同既球衣黎報置,其中一面牆仲貼滿晒唔球星既閃咭好特別,一睇就知道老闆係阿仙奴既忠實粉絲今日約左朋友黎旺角晚飯,又再唸起呢到因為地點夠晒就腳,係正朗豪坊隔離,而且環境又舒適,岩晒同朋友黎傾計聚會,食物方面都保持一貫高質,值得一讚好正既情侶雅座,夠晒私人空間我地order左2份set dinner, 跟餐係包埋餐湯,雜菜沙律,蒜蓉包,幾抵食雜菜沙律---係用個保鮮玻璃瓶裝住,感覺好新鮮同埋好有特色蒜蓉包---好香蒜蓉味,應該係即叫即整所以熱辣辣,好好味湯---今晚係甘筍雜菜湯,好濃郁肉眼扒脂肪同肉既比例岩岩好,餐廳煎得好香,自己就揀左5成熟,完全鎖住扒既肉汁食落仲好Juicy, 唔會太乾,真心推介而鵝肝都煎得好香口,知道要用好多油煎先有呢個效果,但放入口又唔會太油太膩,讚朋友揀既西冷牛扒都係5成熟,感覺上西冷既牛肉味會濃d, 食落比較嫩滑至於隻波士頓龍蝦都好吸睛,焗得出色好大隻啖啖肉,有酒店西餐廳既水準另一特色就係扒餐伴碟既係紫薯蓉,我都係第一次
Lockeroom Dining
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

好正既情侶雅座,夠晒私人空間

雜菜沙律

蒜蓉包

雜菜沙律---係用個保鮮玻璃瓶裝住,感覺好新鮮同埋好有特色
蒜蓉包---好香蒜蓉味,應該係即叫即整所以熱辣辣,好好味

湯---今晚係甘筍雜菜湯,好濃郁
香燒美國Creekstone牛肉眼併法國鵝肝

波士頓龍蝦配美國Creekstone牛西冷

另一特色就係扒餐伴碟既係紫薯蓉,我都係第一次試,原來都唔錯wo, 而且望落又靚d, 女士們應該都會鐘意

熱蜜糖柚子茶+ 荔枝薄荷梳打

仲有兩杯餐飲,好鐘意熱飲既個套杯碟同埋匙羹,感覺好grand好有格調

最後值得一提,餐廳好有心門口放左消毒濕紙巾,搓手液,口罩提供比有須要既人自取,而家呢個時勢都咁大方,抵讚

雜菜沙律
蒜蓉包