有睇開草根d post會知我地兩姐妹好中意飲茶,當中因爲富臨薈嘅出品好有新意,成日有驚喜,所以我地都幾中意呢間中式酒樓😌❤️。今次又試下佢地嘅新產品🤟🏻動物農莊拼盤($138)🐥🦆🐣🐰可愛動物造型設計嘅點心🥢以港女最愛嘅三層下午茶架形式上枱,造型夠晒新穎😆🤟🏻頂層:天鵝金枕酥中間:棉花白兔仔🐰、紅豆蘿蔔仔🥕底層:有雞先定有蛋先🐥🐣、箭豬叉燒包🐷而家等草根介紹下當中我地最愛嘅頭3款💁🏻‍♀️👍🏻當中天鵝金枕酥唔單止外型靚,酥皮酥脆,底部活沾滿芝麻增加口感。咬開中間原來係榴櫣餡❤️榴櫣蓉甘香軟滑,味道濃郁,榴櫣控必食🤤🙌🏻紅豆蘿蔔仔🥕外皮食落帶點煙韌,中間係香甜紅豆蓉做饀料,好食!箭豬叉燒包🐷口態又係好驚喜!叉燒包外面炸到薄脆,包身鬆軟,而中間叉燒饀份量都唔少嫁🤤就算個叉燒包炸過都唔會油笠笠,草根姐姐好中意呢個包點❤️紅蟳米糕($328)其實紅蟳米糕即係加上蟹膏蟹肉係面蒸嘅糯米飯🍚原個大蒸籠上,夠晒睇頭。🦀份量真係有2隻蟹,蟹肉食落好鮮甜,蟹膏又多又甘香,兩者嘅精華滲入軟腍嘅糯米飯🍚中,草根覺得好好食❤️😍而且不過價錢就有貴咗少少豆酥鱈魚 ($128)鱈魚🐟有2大塊,入口驚訝肉質好嫩滑🤤不過其實豆配
今次又試下佢地嘅新產品🤟🏻

動物農莊拼盤($138)

🐥🦆🐣🐰可愛動物造型設計嘅點心🥢
以港女最愛嘅三層下午茶架形式上枱,造型夠晒新穎😆🤟🏻
頂層:天鵝金枕酥
中間:棉花白兔仔🐰、紅豆蘿蔔仔🥕
底層:有雞先定有蛋先🐥🐣、箭豬叉燒包🐷

而家等草根介紹下當中我地最愛嘅頭3款💁🏻‍♀️
動物農莊拼盤

紅蟳米糕($328)

紅蟳米糕

豆酥鱈魚 ($128)
鱈魚🐟有2大塊,入口驚訝肉質好嫩滑🤤不過其實豆配魚草根都係第一次食,話明係豆酥鱈魚,但係豆酥唔夠香,唔係好突出。主要都係食鱈魚嫰滑嘅肉質👍🏻而且魚骨大大嚿唔怕嗗到🤭🙌🏻草根覺得質素唔錯嫁,值得推薦
豆酥鱈魚

醉鴨胸($68)

鴨胸肉🦆份量都算慷慨🤤鴨胸浸於酒中🍶涼拌的做法令鴨肉無咁油膩🍴酒味濃郁,而且感覺清清涼涼,作為一個開胃前菜挺不錯~
醉鴨胸

乾坤雞翼($49)
真係俾佢個份量嚇親😭得一隻炸,$49蚊真係好鬼貴,味道方面好一般,雞翼內釀左少少糯米飯?反正唔係好食得出味道🤷🏻‍♀️呢個唔抵食
乾坤雞翼

四季戀人、藍色多腦河
另外仲點左2杯飲品,漸變色🌄,顏色好靚,四季戀人有果香,而藍色多腦河味道較為一般。
四季戀人、藍色多腦河
動物農莊拼盤