2020-05-10 1212 瀏覽
聽聞K11 Musea開咗間會印哆啦A夢落咖啡嘅藝術cafe,一早book定位母親節嚟食。12點嚟到已經坐滿晒人咁滯,食物未到前,梗係四圍行吓欣賞吓草間彌生、村上隆、KAWS等嘅展品啦!Bolognese ($108)長通粉唔會煮得太爛,而且非常掛汁,條條都沾滿肉醬及芝士Linguine ($108)好濃郁嘅黑松露醬味道,煮得夠乾身,而且極多菇粒Tiramisu手指餅有啲酒味不過唔會太濃,口感半脆半軟,夾住嘅cream好幼滑Cheesecake雖然唔係超級硬身嗰種cheesecake,,質感偏軟身,但芝士味好濃打印咖啡當然嚟呢度嘅目的就係飲打印咖啡啦!呢度用嘅係全港獨家引入嘅澳洲品牌Aremde - NEXUS one,最正嘅就係可以提供圖片俾咖啡師去製造出獨一無二嘅凍咖啡或者凍朱古力!啱晒男朋友氹女朋友啦~ 我嗰兩杯分別係哆啦A夢及Happy Mother's Day,效果非常清晰,而且色彩繽紛,就算影咗成30分鐘後咗都仲未化!最緊要媽咪食得開心又滿意!

Bolognese ($108)
長通粉唔會煮得太爛,而且非常掛汁,條條都沾滿肉醬及芝士
Bolognese

Linguine ($108)
好濃郁嘅黑松露醬味道,煮得夠乾身,而且極多菇粒
Linguine

Tiramisu

Cheesecake
Tiramisu & cheesecake

打印咖啡

最緊要媽咪食得開心又滿意!
Bolognese
Linguine