我最近真係冇乜心情寫OpenRice,首先因為我冇遇到一啲好好食嘅嘢啦,其次係因為我電話個相機壞壞啲,影嘢out-focus,所以🤷🏻‍♀️ 點知,我今次遇到嘅呢間茶餐廳,我真係唔寫佢唔得,而且我仲要叫我個朋友幫我影相作為證據😡 嗰日,我同我個朋友去食早餐,嗰度啲通粉唔好食不特止(硬繃繃),個麵包仲要又燶又硬,杯凍檸茶完全冇茶味🤦🏻‍♀️。不過都唔緊要,以上都唔係逼使我寫呢篇食評嘅原因! 最大鑊最大鑊嘅係 ~ 我明明係叫凍檸茶少甜少冰,我見張單都有幫我mark住係少冰,點知佢上嚟嗰杯凍檸茶竟然係半杯冰有多(大家可以睇一睇下面張相)。 我好聲好氣咁問佢,話我明明係嗌咗少冰㗎喎,佢竟然同我講話佢哋有佢哋自己嘅份量準則😡!吓,咁都可以死撐話佢哋自己有自己嘅份量準則?咁嘅準則都可以當係少冰?我真係想像唔到,如果我嗌一杯正常嘅,係咪成杯都係冰呢? 服務態度奇差,完全係得過且過,兼且互扯貓尾,我都費事同佢嘈,一定唔會有下次!完~

凍檸茶少冰