2022-10-01 227 瀏覽
一早陪朋友出咗沙田新城市廣場拎嘢, 然後就是新城市食brunch! 唔係成日去沙田, 發現今日成個市場都好多人, 先醒起今日派第二期消費卷, 大家都有好多嘢買😆😆😆帶動成個商場都人頭湧湧, 本身想試下新開果間天丼! 但超過40人已在排隊🙈行左一圈,見#bricklanedeli 仲有位就去食英式早餐吧!!!🦁炸魚薯條 - $118🐱煙三文魚配班尼迪克蛋 - $108炸魚薯條黎講佢個炸粉偏厚同硬, 但魚係鱈魚黎, 魚質結實唔會好易散, 不過魚油不足魚味偏淡!整體來講偏乾! 我曾經食過某啲餐廳係用茶餐廳經常用嘅鯰魚柳🙈🙈真係呢…好好賺!🫣至於薯條又係炸得偏硬身, 唔係脆係硬🫣如果soft 返少少會更好!煙三文魚配班尼迪克蛋, 煙三文魚份量都幾多, 個包有烘底同帶脆身, 不過就薄身了少少🥹 蛋係流心, 合格❤️我試過貴呢個價錢嘅, 蛋基本嘅流心竟然係做唔到, 嬲🔥🔥🔥至於班尼迪克蛋嘅靈魂 - 荷蘭醬 真係未達標準🙉無豐富奶香, 酸度亦不足, 我只食到紫椰菜嘅酸味😿被喧賓奪主了, 可惜!最後配上Earl Grey Tea 同 English Breakfast Tea作結!!可能曾經係英國食過我

🦁炸魚薯條 - $118

🐱煙三文魚配班尼迪克蛋 - $108

炸魚薯條

煙三文魚配班尼迪克蛋

可能曾經係英國食過我覺得係世一嘅炸魚薯條同班尼迪克蛋, 對呢兩款菜式要求都高點吧👉🏻👈🏻