2018-03-17 221 瀏覽
為左想比朋友一個surprise Birthday Party, 特意book左一間尖沙咀既樓上cafe。Cafe裝修簡約, 以colourful 做主色, 令人有種開心感覺, 另一邊設有一個game area, 可供客人耍玩。我地先各自order一個main, 再叫點小食share試試。Main course 另加 $35 可以轉套餐, 包 餐湯 + $45以下既正價飲品先來一個是日餐湯----煙肉洋蔥湯, 有大量洋蔥, 可惜味道過鹹 Main course 就揀左【黑松露香煎鵝肝意大利飯】 HK$188還好main course 味道不錯, 份量算幾多, 意大利飯飯質帶些少粒粒口感, 很creamy, 黑松露味很重, 至於鵝肝表面煎過, 外脆內軟, 近乎入口即溶, 不錯!飲品我就揀了 【我愛金莎】 (差價補HK$30)飲品份量多得高過隻杯, 沙冰打得好幼細, 為一杯朱古力沙冰, 不會太甜, 頂層加左一粒金莎增加特色。【小食拼盤】HK$328 (自選5款小食)呢度既小食平均每款都要90蚊, 想食多幾款, 拼盤最為化算。芝士豬肉釀雞翼 - 雞翼釀得脹卜卜, 表面金黃, 曬上芝士粉, 味

黑松露香煎鵝肝意大利飯

飲品我就揀了 【我愛金莎】 (差價補HK$30)
我愛金莎

【小食拼盤】HK$328 (自選5款小食)
小食拼盤

芝士豬肉釀雞翼 - 雞翼釀得脹卜卜, 表面金黃, 曬上芝士粉, 味道唔錯~
芝士豬肉釀雞翼

醬爆雞翼 - 呢款雞翼較為乾身, 沒什麼肉汁
醬爆雞翼

芝士焗有機大傘菇 - 最為出色的一個小食! 滿滿芝士佈在大大隻菇上, 芝士焗至金黃色, 一切開, 大傘菇還是很JUICY, 芝士為半溶狀態, 芝味濃郁, 值得一試~
芝士焗有機大傘菇

食滿一千蚊, 餐廳還會送上呢度既鎮店之寶-------怪獸雪糕, 還會送出一張即影即有相作留念。
怪獸雪糕

份量超巨型, 還可以預先跟餐廳預訂, 佈置成生日字句給同行生日朋友送上驚喜。
當晚有唔少食客都是來慶祝生日, 侍應將所有燈關掉, 唱著生日歌送上怪獸雪糕, 很有氣氛呢。

這個份量至少為四人份量, 有多球不同味道既雪糕球, 雪糕球都比較實, 慢慢食都唔怕咁快溶, 入面仲有一隻香蕉、波板糖、棉花糖, 大量既CREAM同埋底部既威化餅, 份量驚人, 賣相吸晴, 雖然雪糕份量不少, 但雪糕味道反而偏淡, 唔怕愈食愈甜, 最後我們跟其他檯食客一樣, 都不能完全KO整盤巨形雪糕。

餐廳內還有兩隻可愛貓貓在桌下四處穿越, 很受食客討好, 雖然價錢偏貴, 但在尖沙咀地段, 不限時交檯, 可以慢慢食, 慢慢同朋友傾下計, 又有CARD GAME玩, 在尖沙咀找一個符合以上條件都有點難度呢~
黑松露香煎鵝肝意大利飯
我愛金莎